Spre deosebire de un apartament la bloc, o casă este mult mai vulnerabilă în fața hoților. Suprafața care ar trebui protejată este mai mare, iar căile de acces sunt mult mai numeroase, spre deosebire de cazul unui apartament. Acesta este și motivul pentru care pentru a obține o protecție mai bună pentru o casă dotată cu o curte, e nevoie de o atenție mai mare la detalii.

casa mai sigură
  1. Un sistem de alarmă

Este cea mai la îndemână variantă la care poți apela în primă instanță. Un sistem de alarmă va descuraja hoții să pătrundă în casă, pentru că poate alerta foarte ușor atât vecinii, cât și autoritățile. În acest fel, vei putea sta mai liniștit atunci când ești în vacanță sau la muncă.

  1. Securizează curtea

Una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru siguranța curții casei tale este montarea unui sistem de automatizare pentru porți, având astfel controlul total asupra celor care pot intra, dar și confortul de a le putea utiliza de la distanță. O altă soluție pentru curte este iluminatul inteligent chiar și pe timpul nopții, prin folosirea senzorilor de mișcare. În plus, un sfat util este tunderea gazonului la un interval regulat de timp, pentru a te asigura că nu există locuri în care un hoț s-ar putea ascunde în curte, așteptând un moment de neatenție.

  1. Schimbă ușile de la intrare

Poate părea surprinzător și lipsit de creativitate, dar peste 30% dintre hoți încă mai pătrund în casele pe care le prăduiesc prin ușa principală, în timp ce puțin peste 20 de procente folosesc ușa din spate. Schimbă ușile cu unele care folosesc un sistem mai avansat de securizare.

  1. Blochează vizibilitatea prin ferestre

Draperiile pot fi o soluție bună pentru a ține hoții la distanță. Motivul este destul de simplu. Vizibilitatea redusă în interiorul casei crește riscul, iar mulți invitați nepoftiți nu vor dori să intre într-o locuință, dacă nu au idee ce vor găsi înauntru.

  1. Sisteme de închidere pentru toate ferestrele

Un sistem centralizat prin care poți închide toate ferestrele din casă ar putea fi util. Mai ales dacă ai multe camere, mereu există riscul să uiți câte un geam deschis pe undeva, înainte de a te culca.

  1. Un timer pentru ușa de la garaj

Garajul este de multe ori una dintre zonele vulnerabile ale unei case. Și asta pentru că ușa de la garaj este deseori uitată deschisă, fie că te-ai dus la mașină să o speli sau să iei din torpedo încărcătorul pentru mobil. Un timer pentru ușa de la garaj va bloca automat poarta după un interval de timp.

Astfel de mici îmbunătățiri cu o atenție mai mare la detalii ar putea face diferența între o casă sigură și una devenită o țintă pentru invitații nepoftiți. Alături de toate acestea, mai este important să nu spui fără nicio reținere când ești plecat și pentru cât timp, oferind aceste amănunte doar persoanelor de încredere. De asemenea, când pleci în vacanță, lasă un set de chei unei persoane apropiate, pentru ca astfel să te poți asigura că cineva va veni regulat să verifice dacă totul este în ordine.

Sursă foto: Shutterstock / CopyrightPhovoir

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.