Pe când era studentă la medicină obișnuia să viziteze satele indiene pentru ajutorarea ca volutar de asistență medicală pentru săteni. Într-o zi un grup de femei s-a apropiat de ea și i-a spus că dacă ar reuși să devină independenți și să aibă locuri de muncă și-ar permite ei înșiși asistența medicală. Acea întâmplare a inspirat-o și a transformat-o din doctor în lucrător social și factor de schimbare.
voluntariat
Dr. Seema Saadikha, 36 ani, ce locuiește în orașul Bengaluru, numit înainte Bangalore, a înființat în 2015 Fundația Namma Mitra, un ONG care să lucreze la dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții rurale în satele din statul Karnataka din partea de sud a Indiei. Deși Bangalore este recunoscut ca Indian Silicon Valley, doar la 100 km depărtare de oraș sunt sate ce necesită viziunea și serviciile unor oameni ca Dr. Seema.

Acea întâmplare inspiratoare din perioada sa de voluntariat au motivat-o pe Dr. Seema pentru a oferi asistență medicală, educație și formare profesională, persoanelor și comunităților din diferite sate din statul Karnataka prin intermediul ONG-ului său.

“Oamenii doresc să lucreze, dar există puține locuri de muncă. Există o mare lipsă de bani pentru a călători, pentru a merge la spital, pentru a cumpăra medicamente,” ne-a spus Dr. Seema.

Seema crede în consultarea și implicarea oamenilor în soluționarea problemelor lor. „Trebuie doar să vorbim cu ei ca să-și înțeleagă și să înțelegem problemele lor“, a spus ea.

Cu toate acestea problemele sătenilor sunt complicate, deoarece aceștia au credințe diferite și concepte și idei contrare despre toate. Este greu să obții orice rezultate pozitive, după discuțiile cu ei. De aceea Dr. Seema a decis să înceapă rezolvarea problemelor comunității începând cu copiii.

Copiii sunt inteligenți dar mulți dintre ei nu iau note bune la școală sau au trebuit să renunțe la școală. Dr. Seema a aflat că principalul motiv în spatele acestui motiv era „lipsa electricității”. Așa că Namma Mitra a pornit un proiect de electrificare a satelor folosind o mini-rețea solară în sate, asigurând astfel electricitatea pentru 160 case din patru sate și pentru două școli.

“Astfel au rezolvat multe probleme pentru școlărițe, copii și femei ce considerau dificil și nesigur să călătorească după ora 18:00, după ce se întuneca afară,” a explicat ea. Acea rețea, de asemenea, asigură energia și pentru E-Shala adică programul de cursuri digitale ce permite ONG-ului să asigure elevilor lecții pe bază de animații, pe un ecran mare, ceea ce este o raritate în zonele rurale din India.

La E-Shala, unde se folosește un proiector, elevii pot învăța mai mult despre toate subiectele pe care le învață la școală. Conținutul din programele din E-Shala este realizat funcție de curricula școlară și este administrat de un liceean din sat.

“Acest lucru a contribuit la creșterea încrederii copiilor. În prezent, 500 de copii studiază prin E-Shala,” spune Seema.

Iar pe măsură ce noi proiecte sunt pornite de Namma Mitra, și mai multe locuri de muncă sunt create. De exemplu, o persoană, a fost angajată să întrețină rețeaua electrică solară.

Cu ajutorul dnei dr Seema, doi oameni ce suferă de atrofie musculară și îndeplinit visul de o viață deși de-abia se pot mișca. Când Dr. Seema a aflat că le plac mașinile și pot repara radiouri, ea a organizat un curs profesional de reparare a telefoanelor mobile. Acum cei doi tineri dețin propria afacere de reparații și își câștigă pâinea zilnică făcând ceva ce iubesc.

Namma Mitra pornește mai multe proiecte de formare pentru a ajuta sătenii să-și câștige existența, cum ar fi înființarea unui centru de formare pentru croitorie.

“Ce se întâmplă este atunci când copiii abandonează școala? Ei vagabondează – nefăcând nimic – și se apucă de lucruri rele. Prin dezvoltarea abilităților îi putem ajuta să obțină locuri de muncă și o direcție pozitivă în viață,” ne mai spune Dr Seema.

Persoane generatoare de schimbare cum este Dr. Seema sunt o inspirație pentru mulți deoarece ei au voința de a purta responsabilitatea față de cei din jurul lor.

Așa cum a spus Helen Keller, „Cele mai bune și cele mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute și nici atinse. Acestea trebuie să fie simțite cu inima.” Cu un pic mai mult interes și preocupare, și dvs puteți schimba lumea în felul dvs propriu, la fel cum face Dr. Seema.

https://www.facebook.com/DrSeemma/

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.