Cine sunt oamenii din sistemul românesc de sănătate care fac jocurile pentru marile companii farmaceutice

Un proiect de lege prevede obligativitatea efectuării a opt vaccinuri înainte ca un copil să fie înscris la școală sau grădiniță. Astfel, în România vor deveni obligatorii vaccinuri administrate împotriva hepatitei B, a difteriei, tetanosului, pertussis, poliomielitei, rujeolei, oreionului și rubeolei. Hotnews afirmă că pe această listă urmează să fie înscris și BCG, vaccinul contra tuberculozei.

vaccin

Proiectul de lege menționează faptul că părinții nu mai trebuie întrebați, explicit, dacă doresc să-și vaccineze copilul, plecându-se de la premiza că sunt de acord cu vaccinarea, din oficiu.

Nu ar fi prima oară când o serie de vaccinuri devin obligatorii. Academia Catavencu a dezvaluit ce s-a întâmplat cu ultimele două campanii de vaccinare pentru combaterea porcinei și a cancerului de col uterin în perioada 2008-2009.

În aprilie 2009, Organizația Mondială a Sănătății a declanșat isteria mondială pe seama unui nou virus denumit al „gripei porcine”. În România, „gornistul mastodonților farmaceutici a fost Adrian Streinu Cercel, un personaj dubios camuflat sub masca unui specialist redutabil, aflat în atenția organelor de anchetă pentru mai multe mânării cu bani publici”, scrie Academia Catavencu. Cercel anunță în cadrul unei conferințe de presă că virusul va face 20.000 de morți în România.

Este elaborată o strategie de apărare împotriva acestui așa-zis pericol chiar de Adrian Streinu Cercel care a spus că România trebuie să cumpere 1 milion de doze de vaccin de la GlaxoSmith Kline. La presiunea unei părți a presei, care a creat un mare tărăboi, afacerea cade. Guvernul Boc, aflat la putere în 2009, anunță că Institutul Cantacuzino devine singura sursă care va livra vaccinul antigripal pe piață, fiind comandate un numar de 1 milion de doze în valoare de 10 milioane de euro.

Moartea lui Toni Tecuceanu este speculată de Cercel, care afirmă că actorul a murit din cauza gripei porcine. Cu această ocazie sunt vaccinați 300.000 de oameni. Adevărul iese însă la suprafață în scurt timp. Tecuceanu nu murise de gripă porcină, ci din cauza unei infecții contractată în spitalul unde se tratase de o gripă banală. Isteria gripei porcine a dus la vaccinarea a 500.000 de oameni.

În această perioadă statul român a mai cumpărat 450.000 de doze de antivirale de al GSK cu 5 milioane de euro. Alte 2,4 milioane sunt cheltuite pe măști și diferite soluții dezinfectante.

Peste scurt timp, Ministerul Sănătății anunță că 7 persoane au murit în România de gripă porcină. Nu 20.000, cât anunțase inițial medicul.

Madeleine Albright și vaccinul pentru prevenirea cancerului de col uterin

La sfârșitul anului 2008, regimul Tăriceanu a încredințat fără licitație publică contracte de achiziție în valoare de 24,8 milioane de euro. Banii s-au împărțit în mod egal între firmele GlaxoSmithKline (GSK) și Merck Sharp & Dohme BV (MSD), care au livrat împreună Ministerului Sănătății 330.000 de doze de vaccin anti HPV destinat preveniri cancerului de col uterin.

Modul de atribuire al acestor contracte reflectă fidel protocolul secret de colaborare într-ale hoției la care PSD și PNL au fost parte în ultimii ani ai regimului Tăriceanu, cele două companii beneficiind de lobby puternic. GSK este sponsorul tradițional al fundației Renașterea, păstorită de Mihaela Geoană. MSD a intrat în afacere după ce fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright a făcut o vizită la București în cursul căreia a făcut declarații publice despre necesitatea introducerii vaccinului anti HPV în România în cadrul unei campanii naționale de vaccinare. Contractele sunt astfel făcute încât statul român nu le poate rezilia. Deși termenele de plată au fost decalate, scadența va scoate din conturile statului 24,8 milioane de euro pentru un vaccin pe care populația îl refuză masiv și despre a cărui eficiență nici măcar nu se poate discuta practic.

La data de 11 noiembrie 2008, pe ultima sută e metri a mandatului său, ministrul Eugen Nicolaescu încheie cu firma GSK un contract pentru achiziționarea a 164.967 doze de vaccin Cervarix în valoare totală de 12.084.276 de euro. Prețul unei doze de Cervarix este de 250 de lei fără TVA, ceea ce înseamnă că pentru un singur tratament ministerul a cheltuit 750 de lei plus TVA. Vaccinul urma să se livreze în tranșe, prima fiind de 54.989 doze iar cea de-a doua de 109.978 de doze.

O zi mai târziu se semnează un contract asemănător și cu firma Merck Sharp & Dohme pentru furnizarea a 165.033 doze de vaccin Silgard. Prețul total al contractului era de 12.771.903 euro iar vaccinul urma să se livreze tot în tranșe. Prima era de 55.011 doze iar cea de-a doua de 110.022 doze. Prețul pentru o doză de Silgard este e 264,6 lei fără TVA.

După mai bine de 9 luni de la contractare, s-au utilizat doar 2600 de doze din cele circa 110.000 livrate de cele două companii. Restul au ajuns la gunoi.

Sursa: Academia Catavencu

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.