În „Jocuri populare din regiunea București”, Gh. Popescu-Județ și Gh. Găman descriu jocul astfel:

Este un joc foarte ușor, care se execută în toate comunele din fostul județ Vlașca și în sudul Muscelului.
Face parte din repertoriul de jocuri al comunei Răsuceni din Raionul Drăgănești (Vlașca), unde se joacă peste 40 de jocuri: Alunelul, Aoleanul, Ariciul, Balta, Băluta, Bâr Oiță, Brâul, Brâul la doi, Buceagul, Bumbacul, Ca la Breaza, Ca la ușa cortului, Călușul, Ceardașul, Chilabaua, Chindia, Cârligul, Crăița, Dura, Fedeleșul, Geamparalele, Hora, Lelița Ioana, Murgulețul, Poloneza, Resteul, Romanul, Ruseasca, Rogojina, Sârba-n bătaie, Sârba dogarului, Severineanca, Spoitoreasca, Svâcul, Simianca, Șchioapa, Șase, Țigăneasca și Zlata.
La joc iau parte băieți și fete, bărbați și femei.


Jocul a fost cules la data de 5 februarie 1958 în comuna Răsuceni, Raionul Drăgănești (Vlașca), de la: Dumitru Damian în vârstă de 50 de ani, Marin Băjenaru, de 53 de ani, Duroiu Petre, de 33 de ani, Iorga Constantin, de 17 ani, Măsălan Ion, de 34 de ani, Crevenceanu Mircea, de 49 de ani, Stanciu Stăncescu, de 50 de ani și de la fetele: Cristea Maria, de 26 de ani, Pietriș Еlena, de 18 ani, Chiriță Elena, de 16 ani și Mironica Chiran, de 19 ani.
Muzicanți: vioristul Constantin Dumitru, de 32 de ani și cobzarul Stoian Lăutaru, de 42 de ani.
Jocul cuprinde două părți.
Melodia conține două fragmente.
Formația: în cerc.
Ținuta: cu brațele pe umeri ca la sârbă.

Sursa: Jocuri populare din regiunea București de Gh. Popescu-Județ și Gh. Găman, Ed. Muzicală a uniunii compozitorilor din R.P.R. 1961.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.