În „Jocuri populare din regiunea București”, Gh. Popescu-Județ și Gh. Găman descriu jocul astfel:

Chilabaua așa cum se joacă la Răsuceni-Vlașca este o variantă simplă a acestui joc care în alte sate se execută cu pași grei de Brâu pe opt, sincopați sau bătuți în contratimp. La joc iau parte băieți și fete, bărbați și femei.

Jocul a fost cules la data de 5 februarie 1958 în comuna Răsuceni, Raionul Drăgănești (Vlașca), de la tinerii și bătrânii din sat adunați la hora satului. Cel mai neobosit și iscusit la joc era Dumitru Damian sau Nea Mitruș cum îi zice satul, în vârstă de 50 de ani, fost vătaf de căluș în tinerețele lui. Lângă el juca cu foc Marin Băjenaru, de 53 de ani, Stanciu Stăncescu, de 50 de ani, Mircea Crevenceanu, de 49 de ani, tânărul Iorga Constantin, de 17 ani și fetele Elena Pietriș, de 18 ani, Chiriță Elena, de 16 ani, Mironica Chiran, de 19 ani și Cristea Maria, de 26 de ani.

Muzicanți: vioristul Constantin Dumitru, de 32 de ani și cobzarul Stoian Lăutaru, de 42 de ani.
Jocul cuprinde o singură parte.
Melodia conține două fragmente.
Formația: în cerc.
Ținuta: de mâini ca la horă.

Sursa: Jocuri populare din regiunea București de Gh. Popescu-Județ și Gh. Găman, Ed. Muzicală a uniunii compozitorilor din R.P.R. 1961.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.