Multe drumuri din România sunt într-o stare deplorabilă, iar gropile strică mașinile șoferilor, care caută mereu variante de ocolire a acestora. Sătui să aștepte ca autoritățile să își facă treaba, mai mulți oameni dintr-o comună din Iași au asfaltat drumul plin de gropi care trece prin localitatea lor, anunță Digi24.

groapa in asfaltNumai că aceștia trebuie acum să suporte consecințele, fiind trimiși în judecată deoarece lucrarea nu a avut autorizație. În schimb, compania de Drumuri Județene n-are acum bani să termine ce au început localnicii.

Drumul județean 280J, are patru kilometri și e singura legătură a comunei Butea cu orașul Iași. Sătui să-și strice mașinile, sătenii au pus acum 4 ani mâna pe lopeți și au reparat singuri o porțiune de un kilometru, fără avizul specialiștilor.

„Am făcut atunci o plângere și i-am rugat să sisteze. Era jumătatea verii și noi încă nu atribuisem contractul de plombe”, spune Daniel Minciună, șeful Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași

„Erau găurile prea mari și se stricau mașinile”, afirmă Emil Bălteanu, localnic anchetat.

Ideea plombării îi aparține lui Costel Năstase, fost primar al localității, care a și suportat costurile, 600 de lei. El le ceruse anterior, autorităților județene, timp de opt ani să asfalteze drumul.

„În timp ce noi turnăm beton aici, eram în jur de 20, toți cei care treceau pe aici ne întrebau dacă avem nevoie de ajutor”, spune Costel Năstase, fost primar.

Alături de fostul primar sunt anchetați alți 6 localnici.

„Au ajuns să aibă dosar penal pe banii lor, de ce?”, spune Ioan Bordaș, tatăl unor localnici anchetați.

„De multe ori când ți se întâmplă o nedreptate, cum e și în acest caz, depășești un pic căile legale Întotdeauna este bine să vezi ce este legal și ce nu este legal, să respecți legea.”, spune Lavinia Chiburțe, coordonator programe în Centrul de Resurse pentru participare publică.

Sătenii trimiși în judecată zilele trecute riscă de la o amendă penală, până la șase luni de închisoare.

„Porțiunea asta de drum arată așa rău de vreo 12 ani cred că”, spune un bărbat.

„Am făcut demersuri, adresă la Consiliul Județean”, declara Mihai Mile, viceprimarul comunei Butea.

Un covor asfaltic ar costa 2 milioane de lei, bani pe care Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor nu îi are.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.