Oricat am incerca sa nu mai mancam prajituri, tentatia exista si rezista, mai ales daca vorbim de prajituri facute acasa. Am descoperit o prajitura de care nu mai auzisem. Se numeste Nașa. Poate stie cineva de ce se numeste asa, cu toate ca dupa ce o devorezi poate sa se numeasca oricum. (Cititorii mi-au atras atentia ca se mai numeste si prajitura Rumba).

A facut-o tot doamna Ana David de la Picior de Munte, care m-a uimit inainte cu alt preparat delicios. Eu am facut pozele, prezentarea si m-am „sacrificat” sa mananc vreo 5 bucati.

Asadar, uite cum se prepara prajitura Nașa:

Blatul

12 albusuri, o cana si jumatate de zahar (375 g), o cana si jumatate de faina (masori cu aceeasi cana), 1 praf de copt, un bol cu miez de nuca (200 g), 2 foi de napolitae (pachet mare).

Se face asa: coci miezul de nuca in cuptor, apoi se zdrobesc putin, mixezi albusurile spuma, adaugi zaharul continuand sa mixezi pana se face ca o bezea adevarata care nu curge de pe paletele mixerului.

Pui nucile sfaramate, faina amestecata cu praful de copt si incorporezi usor, cu o lingura de lemn, amestecand uniform.

Torni totul intr-o tava pregatita in prealabil. Tava are 34/23 cm,in interior, dar nu este o problema daca nu ai fix aceste dimensiuni.

Nivelezi usor ca sa nu scoti aerul din albusuri si il coci in cuptorul incalzit deja.

Crema

12 galbenusuri, o cana si jumatate de zahar(375 g), 5 linguri apa, 3 sau 4 pliculete de zahar vanilat, 1 si 1/2 pachet margarina .

Incepi asa: Pui galbenusurile in vasul in care faci crema. Mixezi galbenusurile cu zaharul pana arata ca o smantana, adaugi apa, mixezi putin si vasul il pui la bain-marie continuand amestecarea(cu telul) pana se obtine consistenta unei creme.

Adaugi zaharul vanilat, amesteci si lasi la racit. Cand crema este aproape rece amesteci margarina(sa fie la temperatura camerei).

Asamblarea: foaie de napolitana, crema, blat, crema, foaie de napolitana.

Dupa ce ai asamblat-o, tine-o vreo 2 ore la frigider!

Atentie: pe foaia de la baza se pune mai putina crema pentru ca blatul cu nuca este greu.

Gata! Se poate manca. E delicioasa.

Sursa: verdeoxigen.ro

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.