rugăciunea inimii

Rugăciunea „Doamne Iisuse”, cunoscută și sub numele de rugăciunea inimii sau rugăciunea minții, este cea mai puternică armă împotriva răului, care sălășluiește în noi sau în văzduhuri.

Unii cred că este o rugăciune doar pentru călugări. Sfinții Părinți însă ne îndeamnă pe toți să ne rugăm cu această rugăciune – „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul sau păcătoasa!” , oriunde ne-am afla, oricine am fi.

Singura condiție este să o facem din inimă, cu mintea trează și cu sufletul umilit. Părintele Iustin Pârvu spunea că uneori se întâmplă ca și monahii care stau prin mănăstiri să se roage dar fără se roage cu adevărat.

„Degeaba zicem multe rugăciuni cu gura sau cu mintea, dacă nu aprofundăm, dacă nu trăim ceea ce ne rugăm.”

Nu este de-ajuns să ne rugăm cu buzele. Căci Dumnezeu caută la inima noastră, și nu la mulțumea cuvintelor pe care le rostim superficial, fără să le trecem prin inimă. Dacă suntem prezenți în Biserică, dar mintea noastră înconjoară pământul, suntem departe de Dumnezeu.

Rugăciunea inimii are o forță extraordinară de a scoate răul din noi, de a demasca patimile și de a le desprinde de pe inimă. Numele lui Iisus Hristos face aceasta.

Trebuie să avem curajul să ne adâncim în noi înșine și să ne cercetăm cu sinceritate, pentru a conștientiza patimile care sălășluiesc în noi, „pentru că în inimă este rădăcina tuturor patimilor și acolo trebuie să lucrăm”, zice Părintele Iustin.

Rugăciunea din inimă va fi singura noastră scăpare

Părintele Iustin ne îndeamnă pe toți să lucrăm rugăciunea inimii, căci vin timpuri grele. Am ajuns vremuri în care toți, de la mic la mare trebuie să se roage:

„Trebuie să insistăm pe lucrarea lăuntrică. Acum și mirenii (cei ce locuiesc în lume) trebuie să aprofundeze rugăciunea din inimă, pentru căva fi singura noastră izbăvire.

Părintele Iustin spunea foarte frumos într-un interviu că oamenii de azi sunt angajați în tot felul de lucruri lipsite de sens, false și nefolositoare – „fleacuri și amănunte”. Au devenit materialiști, sunt robiți banului, iar „cine pune banul drept stăpân al lumii, se bagă el singur slugă diavolului.”

„Până acum a mai mers cu lucruri superficiale, dar pentru vremurile ce ne stau înainte, nu va fi de ajuns. Dacă nu vom avea rugăciune cu străpungerea inimii, nu vom rezista la atacul psihologic, pentru că au metode nevăzute de reeducare a minții.”

Despre acest atac psihologic vorbesc foarte mulți Părinți ai Bisericii, și el a început deja. Este o lucrare deosebit de sensibilă, pe care nu mulți o pot sesiza:

„Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales între bine și rău. Vor fi mari înșelări, șinumai harul lui Dumnezeu ne va putea izbăvi de ele.”

Rugăciunea inimii ne va ajuta să ne putem stăpâni în aceste situații. „Ei asta și urmăresc – instaurarea anarhiei, ca astfel să ia amploare ura și dezbinarea între oameni, până și între creștini.“

„Așadar, rugați-vă, rugați-vă să nu cădeți în ispita înșelării. Pentru că numai prin rugăciune putem primi harul lui Dumnezeu. Dacă nu ne rugăm și perseverăm în lenevia și nepăsarea noastră, fără pocăință, atunci este posibil să pierdem instinctul îndreptării.”

Sursa: lataifas.ro

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.