Studiile recente în privința folosirii smartphone-ului arată că acestea nu provoacă niciun fel de cancer, însă ele afecteaza serios alte funcții ale corpului.

De la probleme ale posturii la altele mult mai serioase precum afectarea vederii sau a metabolismului, toate aceste efecte sunt sintetizate într-un clip de către cei de la AsapSCIENCE, anunță yoda.ro.

Din cele aproximativ șapte miliarde de oameni de pe planetă, aproape șase dețin un un telefon mobil, un rezultant șocant dacă ținem cont de faptul că doar 4,5 miliarde au acces la o toaletă funcțională.

Iată cum te afectează folosirea telefonului mobil:

Dacă stai cu gâtul aplecat câtre telefon timp de câteva ore pe zi își afectează mușchii spatelui, acumulându-se multă tensiune în zona gâtului. Durerile de spate sunt în mare parte cauzate de poziția incorectă pe care o ai atunci când folosești telefonul mobil, tableta și computerul.

Este recomandat să ții telefonul cumva în fața ta, astfel încât să nu mai fie nevoie să te apleci și să te uiți în jos.

Și vederea este grav afectată de faptul că toată ziua stăm cu ochii în telefon sau calculator. Conform unui studiu din SUA, în anii 70, doar un sfert din populație suferea de miopie, iar în zilele noastre aproape jumătate dintre persoane suferă de acest lucru. În unele zone din Asia, există un procentaj de 80-90 la sută din pupulație care suferă de miopie.

Un alt aspect este perceput de schimbările care apar la nivelul creierului, mai ales în cazul unor jocuri care crează impresia câștigării unor recompense după trecerea de fiecare nivel, mesajul fiind asemănător celui provocat de dependența de nicotină sau cocaină.

Din această cauză, 93 la sută dintre tinerii care au între 18 și 29 de ani preferă să uite de plictiseală în fața telefonului în detrimentul altor activități precum citirea unei cărți sau socializarea cu oamenii din jurul lor.

Acest lucruri au dus la crearea termenului de ”nomophobia”, care crează un sentiment de teamă atunci când nu ai telefonul în apropiere.

A te uita la ecranele luminoase, cum sunt cele de la smartphone, laptop, TV, chiar înainte de culcare, se dovedește a fi mult mai rău decât se credea anterior.

Seara, înainte de culacare încă îți verifici emailul, ultima notificare de pe facebook sau orice altceva găsești pe ecranul smartphone-lui tău. Acest lucru spune creierului că încă nu este timpul pentru somn, deci acesta nu va mai secreta melatonina.

Melatonina este hormonul care joacă un rol crucial în starea de sănătate a organismului. În cadrul unui ritm circadian normal, melatonina este secretată de glanda pineală de la nivelul creierului, odată cu lăsarea întunericului.

În acest fel, acest hormon pregătește organismul pentru somn, îndeplinind totodată o serie de funcții care influențează starea de bine și longevitatea.

Dezechilibrele țn producerea melatoninei și în procesul ei de funcționare pot produce efecte devastatoare, de la declanșarea depresiei sau a cancerului, până la speranta de viață diminuată considerabil.

Clipul „cum te schimbă telefonul?” a strâns peste un milion de vizualizări în 3 zile.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.