“Rambo” este vedeta. Cel mai “tare” si mai mare strut de la ferma Suraki. Insa Rambo are si un rival, seful de ferma Ionut Vladila. “Nu ma suporta deloc. Daca ar putea, m-ar calca in picioare. Cu ciocul ma ciupeste ce ma ciupeste, dar nu are ce sa-mi faca. La picior tre’ sa ai grija. Ca daca te-a lovit, ala esti”, ne-a povestit Ionut, 26 de ani, absolvent de zootehnie.

strut-rambo
Plimbandu-ma zilele trecute
printr-un supermarket am vazut pe un raft mititei din carne de strut “made in Romania”. Asa am ajuns la Complexul Agroindustrial Suraki, cea mai mare ferma de struti din tara, dar chiar si din sud-estul Europei, care se intinde pe 300 de hectare in comuna Rasuceni, la vreo 50 de km de Capitala. “De mancat mancam, dar de ce sa nu mancam si sanatos? Si asa mi-a venit ideea”, ne-a povestit Veceslav Surachi, directorul fermei.

Un strut e “barbatul” a patru femele

Am luat ferma la vizitat, ca sa vedem “aratarea” ca doar pentru ea venisem. In fata gardului inalt de vreo doi metri, strutoiul isi mai inalta inca vreun metru gatul. Cu picioare de balerina si un corp dus la “sala” se dadea falos in fata aparatului de fotografiat si a ”fetelor” din jurul lui.

Un strut face curte la 4 femele o data… si le face fata cu “brio” , ne povesteste seful de ferma Ionut Vladila care ne-a insotit peste tot, din crescatorie pana-n tabacarie. Un strut ajunge la maturitate in vreo trei ani si o femela in doi, dupa care traiesc fericiti pana la adanci batraneti, adica vreo 80 de ani.

Dintr-un ou mananca 12 persoane

Femela depune cam 50 de oua pe sezon, vara. Un ou de strut are aproape 1 kilogram si 300 de grame si din el se satura 10-12 persoane. Pretul la care ajunge un ou este in jur de un milion de lei vechi. Carnea are un pret intre 60 si 100 de lei pe kilogram.

300 € o piele

Pielea si carnea sunt insa adevaratele valori. Pielea, una dintre cele mai de lux, se vinde direct din fabrica cu vreo 300 de euro bucata si un portofel depaseste 60 de euro in functie de finisari. Cei mai bogati oameni de pe planeta isi tapiteaza masinile cu piele de strut.

Elena Ciubotariu

Sursa: www.click.ro


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340