Vine vara – Pulverizeaza asta in casa si nu vei mai avea muste, tantari sau gandaci

Pastrarea casei curate nu este un lucru simplu deoarece igiena adecvata necesita efort si ingrijire zilnica, ceea ce nu este un lucru pe care toti membrii familiei il iubesc. Problema este si mai complicata datorita programului aglomerat, care nu ne ofera prea mult timp pentru curatenie. Apoi, exista problema insectelor – mustele, gandacii si tantarii iubesc casele murdare si sunt destul de greu de eliminat o data ce infecteaza casa.

muste

Oamenii cheama de obicei o echipa de dezinsectie cand observa astfel de gandaci in casa, dar din fericire exista si un amesteca simplu si natural care va poate scapa rapid de ele o data pentru totdeauna. Iata cum sa il pregatiti!

Ingrediente:
– 1/2 cana de ulei vegetal
– 1/2 cana de sampon
– 1/2 cana de otet

 

Instructiuni si mod de utilizare:

Adaugati toate ingredientele intr-o sticla cu pulverizator si amestecati bine, apoi pulverizati diferitele suprafete din casa. Amestecul este non-toxic si sigur de utilizat in jurul copiilor si animalelor de companie, fiind eficient impotriva insectelor. Pulverizati in fiecare zona a casei si veti observa muste si tantari cazuti in doar cateva ore!

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Revelație: Olandezii sunt europenii cu cea mai slabă igienă

Cincisprezece octombrie este Ziua internațională de spălare a mâinilor. Prin care nu înțelegem: așteptați până atunci să vă lăsați labe. Acum ar fi contraproductiv! Deoarece mâinile nespălate răspândesc boli – de multe ori boli mortale.

Luați în considerare faptul că spălarea mâinilor cu săpun reduce mortalitatea infantilă pentru pneumonie (și alte boli respiratorii) cu până la 25% și pentru diaree (și alte boli intestinale) cu până la 50%. Și luați în considerare mizeria celor două boli eminamente care pot fi prevenite: omoară 3,5 milioane de oameni sub cinci ani în fiecare an. Cu alte cuvinte, îmbunătățirea igienei mâinilor este cea mai ușoară, mai ieftină și cea mai eficientă metodă de a reduce mortalitatea copiilor mici.

Spălați-vă mâinile înainte de a mânca și după ce ați fost la toaletă. Acesta este mesajul simplu al Zilei globale de spălare a mâinilor, care a avut loc pentru prima dată în 2008. Este o cauză nobila și utilă – chiar dacă este sponsorizată de unele dintre cele mai mari companii producătoare de săpun (1).

Ziua, în fiecare an, pe data de 15 octombrie, se concentrează în principal pe țările în curs de dezvoltare, cum ar fi Etiopia, Nigeria, India și Filipine, unde igiena de bază (sau lipsa acesteia) este un factor mai critic pentru a determina dacă supraviețuiește copiii decât în ​​lumea dezvoltată. Îmbunătățirea igienei mâinilor necesită o creștere a gradului de conștientizare, aplicarea presiunii de la egal la egal și o schimbare a culturii.

Dar nu numai lumea în curs de dezvoltare are nevoie de mâini mai curate. După cum arată această hartă, unele țări din Europa au și o problemă clară cu (ne) spălarea mâinilor. Harta afișează rezultatul unui sondaj Gallup din 2015. Întrebare: Vă spălați automat mâinile cu săpun și apă după ce ați fost la toaletă?

spălarea mâinilor

Cei mai curati respondenti sunt bosniacii (96%), urmati de turci (94%). Aceste scoruri mari sunt, fără îndoială, relatabile pentru wudu, procedura islamică de spălare a mâinilor (și a gurii, nărilor, brațelor, capului și picioarelor) ca mijloc de purificare rituală, de exemplu înainte de rugăciune.

Alte popoare balcanice se numără printre cele mai igienice din Europa, dar destul de puțin sub bosniaci și turci: kosovarii (fiind mai ales musulmani) au 85%, egalați de greci și urmați de români (84%), sârbi (83% și macedoneni (82%). Singurii europeni cu acest nivel de curățenie după baie sunt portughezii (85%).

Următorul lot de țări este din nou cu aproximativ 10 puncte procentuale mai mic, în zona de procente șaptezeci. Islanda, Suedia și Germania conduc lotul (78%), apoi provin Finlanda (76%), Regatul Unit (75%), Irlanda (74%) și Elveția (73%). Bulgaria (72%) este un loc relativ murdar în Balcani. Republica Cehă (71%) este mai puțin captivantă, înconjurată de murdara Europa Centrală. Și Ucraina, de asemenea, 71%, pare imaculată, în comparație cu acei ruși (relativ) murdari.

Coborându-ne la lotul de șaizeci, Polonia are cel mai mare scor (68%); urmat de Estonia (65%) și de vecinul lor relativ mai puțin murdar (63%). Franța (62%), Spania (61%) și Belgia (60%) sunt în apropiere de șaizeci. Austria (65%), înconjurată de vecini mai curați pe aproape toate părțile, poate privi în jos către Italia (57%).

Dar cine este cel mai murdar dintre ei? Surpriză, surpriză: este Olanda. În general, aceștia beneficiază de o reputație pentru ordine și curățenie, dar, după cum se dovedește, această laudă este în mare parte nemeritată. După cum arată acest sondaj, jumătate din toți olandezii nu își spală mâinile cu săpun atunci când se întorc din baie. Nicio altă țară din Europa nu se face mai rău (să fie corect: nu toate țările au fost chestionate). Se pare că olandezii ar putea beneficia de acest dispozitiv, așa cum a fost inventat de caricaturistul Gary Larson.

Pune aspirină în mașina de spălat! Rezultatul? O să îţi pară rău că nu ai ştiut până acum acest truc

 

Spălatul rufelor va deveni o joacă de copil după ce vei începe să folosești aspirină  in masina de spalat. aspirina, aspirina in masina de spalatAceasta conține o substanță care…

 

Îngălbenirea sau înnegrirea hainelor deschise la culoare este unul dintre lucrurile care te scoate din minți de fiecare dată când speli rufe? Din fericire, există un truc ieftin şi rapid pentru a scăpa de această problemă

Spălatul rufelor va deveni o joacă de copil după ce vei începe să folosești aspirină. Aceasta conține o substanță acidă care scoate petele de pe haine, fiind un înlocuitor mult mai ieftin pentru produsele de eliminare a petelor pe care le găsim în comerț.

Pentru a preveni schimbarea culorii hainelor, pune două tablete de aspirină în cuva mașinii de spălat. Astfel, te vei asigura că hainele tale nu își vor schimba culoarea.

Dacă hainele sunt deja îngălbenite sau înnegrite, prepară o soluție din două tablete de aspirină pisate și 7 litri de apă fierbinte. Introdu hainele pătate în apa respectivă și lasă-le acolo peste noapte.

Sursa;Antena 1

Ne otrăvește în fiecare zi fără să știm. Produsul pe care să nu-l mai folosești prea des

Cu toate că producătorii îl laudă spunând că împrospătează rufele și le conferă un miros specific ce persistă zile întregi, balsamul de rufe conține o listă întreagă de chimicale care ar putea pătrunde în organism prin piele sau inhalându-le și ar putea cauza o serie de afecțiuni, potrivit thankyourbody.com.

balsam de rufe otrăvește

Acestea ar putea fi dăunătoare în special copiilor. Printre cele mai frecvente afecțiuni pe care le-ar cauza produsele se numără amețeală, dureri de cap, probleme respiratorii, iritarea ochilor, greață și chiar cancer, dacă una dintre substanțele pe care le conțin ajunge în cantitate mare în organism.