Fundația Hope and Homes for Children, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sectorul 3, a inaugurat casa de tip familial „Speranța”, în care vor locui opt copii care provin din Centrul de Plasament „Crinul Alb”. Aceasta este casa de tip familial cu numărul 100 pe care Hope and Homes for Children a construit-o și dat-o în folosință de la începutul activității sale în România, în 1998.

Prin programele sale, Hope and Homes for Children își propune închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România, așa numitele orfelinate, până în anul 2022. Activitatea organizației are ca scop înlocuirea sistemului instituționalizat de protecție a copilului cu unul bazat pe conceptul familial, prin reintegrarea în familie, plasarea în asistență maternală sau în case de tip familial a copiilor din orfelinate. În acest moment, în România, circa 8.000 de copii se mai află în medii instituționale, nepotrivite pentru dezvoltarea lor și, nu de puține ori, abuzive.

Procesul de închidere a Centrului de Plasament „Crinul Alb” de către Hope and Homes for Children și DGASPC Sectorul 3 a început în anul 2015 și a inclus un set de acțiuni comune, atât în perioada premergătoare mutării, cât și după mutare. Acțiunile premergătoare mutării au inclus: evaluarea socială a copiilor și tinerilor din centru, pentru a stabili dacă există posibilitatea de reintegrare familială, cu sprijin din partea autorităților locale și a Hope and Homes for Children, ceea ce permite stabilirea necesarului de servicii (case de tip familial) cu mai mare precizie, odată ce se știe câți copii vor fi reuniți cu familile lor: evaluarea psihopedagogică pentru a stabili grupul sau grupurile de copii și tineri (în funcție de vârstă, afinități, prietenii, nevoi speciale etc.), activități de pregătire a copiilor și tinerilor pentru mutare (activități de coeziune a grupului, de creștere a încrederii și a abilităților sociale și de comunicare interpersonală, vizite la casa în care urmează să se mute), dar și de pregătire a membrilor de personal care se vor ocupa de casa de tip familial, în vederea acomodării, sesiuni de management de cazuistică, soluționarea unor situații de abuz și neglijare și atragere de voluntari pentru activități educative și de socializare (din programul educațional „Ajungem Mari”).

Cei 8 copii de la Centrul de Plasament „Crinul Alb” din Sectorul 3 locuiesc, începând cu 18 iulie, în noua lor casă, Casa „Speranța”, o clădire pe un singur nivel, cu patru dormitoare, o cameră de zi, două băi și o bucătărie, toate foarte spațioase, primitoare și adaptate nevoilor lor.

Toate casele de tip familial construite de Hope and Homes for Children le oferă copiilor și tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial. Într-o astfel de casă trăiesc maximum 10-12 copii care se bucură de găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viața independentă. Odată cu finalizarea construcției și darea în folosință, Hope and Homes for Children donează casele de tip familial partenerului cu care colaborează, în acest caz DGASPC Sector 3, dar continuă să aplice planurile de acomodare, pregătite împreună cu membrii de personal pentru fiecare copil în parte și să monitorizeze, pe termen lung, copiii și membrii de personal, pentru a se preîntâmpina proactiv eventualele probleme.

În cei 19 ani de activitate în România, Fundația Hope and Homes for Children a contribuit la închiderea a 54 de instituții de tip vechi și a deschis, împreună cu partenerii săi, 100 de case de tip familial în București și în județele Bacău, Botoșani, Bistrița Năsăud, Cluj, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava și în Sectorul 6 în București. În aceste case, de la deschidere și până acum, au locuit aproximativ 1.200 de copii. În București, în Sectorul 3, mai există o singură instituție de tip vechi, Centrul de Plasament „Pinocchio” în care locuiesc 25 de copii.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.