Dacă ați învățat foarte multe despre conducere și cum sa porniti o mișcare, atunci hai sa ne uitam la cum se porneste o mișcare, de la început la sfârșit, în sub 3 minute, și sa tragem niste concluzii:

[su_youtube url=”https://youtu.be/fW8amMCVAJQ”]

Un lider are nevoie de curajul de a sta singur și de a arata ridicol. Dar ceea ce face este atât de simplu, este aproape educativ. Aceasta este cheia. Trebuie sa fie usor de urmat!

Acum vine primul adept cu un rol crucial: el arată în mod public tuturor cum să il urmeze. Observati cum liderul îl îmbrățișează ca pe un egal, deci nu mai e vorba de un lider – este vorba despre ei, la plural. Observă că apelează la prietenii săi să i se alăture.

Este nevoie de curaj pentru a fi un prim adept! Iesi in evidenta cu un curaj ridicol. Fiind un prim discipol este o formă sub-apreciata de conducere. Primul adept transformă un nebun singuratic într-un lider. În cazul în care liderul este amnarul, primul adept este scânteia care face focul.

Al doilea urmăritor este un punct de cotitură: este dovada ca primul a făcut bine. Acum nu mai este un nebun singuratic, și nu mai e vorba nici de doi nebuni. Trei sunt o mulțime și o mulțime este o stire.

O mișcare trebuie să fie publică. Asigurați-vă că cei din afară văd mai mult decât liderul. Toată lumea trebuie să vadă adepții, pentru că noii adepți vor emula alti adepți – nu liderul.

Acum, se vede cum mai vin încă doi, apoi trei. Acum si-au luat avânt. Acesta este punctul de cotitura! Acum avem o mișcare!

Pe masura ce mai multe persoane se implica, nu mai e riscant. Dacă înainte erau indecisi, acum nu mai există nici un motiv să nu se alăture. Ei nu vor fi ridiculizati, nici nu vor iesi în evidență, ci vor face parte din mulțime, în cazul în care se grăbesc. De-a lungul minutului următor veți vedea restul care preferă să facă parte din mulțime, pentru că ar fi ridiculizati daca nu ar adera.

Iata deci, doamnelor și domnilor, care este modul în care se face o mișcare! Hai să recapitulăm ceea ce am învățat:

Dacă sunteți o versiune a tipului dansator cu bustul gol, singur, amintiți-vă importanța cultivarii primilor dvs. câțiva adepți ca egali ai dvs, făcând totul în mod clar despre mișcare, nu despre dvs.

Fiti prezent/a public. Să fiti ușor de urmat!

Dar, care-i cea mai mare lecție de aici – v-ati dat seama de ea?

Leadership-ul este supra-glorificat.

Da, a început cu tipul fără cămașă, și el va primi toate onorurile, dar ati văzut ce s-a întâmplat:

Primul adept a fost cel care a transformat un nebun singuratic într-un lider.

Nu există nici o mișcare fără primul urmăritor.

Ni s-a spus că noi toți trebuie să fim lideri, dar asta ar fi într-adevăr ineficient.

Cel mai bun mod de a face o mișcare, dacă îți pasă într-adevăr, este de a urmări cu curaj și să aratati altora cum să urmeze.

Când găsiți un nebun singuratic ce face ceva maret, aveti curajul să fiti prima persoană care să se ridice și să i se alăture.

© 2010 Derek Sivers

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.