masonerie

Lovitura de graţie din partea Patriarhului DANIEL: “Masoneria este satanistă şi ruptă de HRISTOS! Sunt anatemizaţi!”

Am gasit distribuit pe Facebook urmatorul articol foarte interesant din Ziarul Ring: concluzia este ca masonii nu au nicio sansa la mantuire, ajungand inca din viata asta in iad, deoarece  cum spune Sf Ciprian al Cartaginei Cine nu are Biserica drept mamă, nu-L are nici pe Dumnezeu drept Tată şi în afara Bisericii nu există mantuire”.

S-a decis să aducă în lumină lumea (până acum discretă) a celor care se închină “Luminii” (sic!) şi “Marelui Arhitect al Universului” nu numai pentru că el crede că “este inadmisibil ca, după 25 de ani, să se vorbească în continuare că masoneria este cu Satana”. Marele Maestru Viorel Dănacu s-a hotărât să vorbească mai ales pentru că vrea ca lumea să afle despre programul său de promovare a unei masonerii autentic româneşti. A unei masonerii de fundament creştin-ortodox.

A fost prezentat, săptămâna trecută, în “ring” ca masonul care s-a decis să rupă tăcerea. Marele Maestru Viorel Dănacu a fost invitat, ieri, la “ring TV”. Nu a venit cu mâna goală, ci împreună cu domnul Mircea Deaca, un alt Mare Maestru celebru, dar şi însoţit de cărţi şi documente (inclusiv filmate) edificatoare. Ceea ce lasă să se înţeleagă şi din cartea sa “Francmasoneria aşa cum a fost”, M.M. Dănacu, într-o discuţie purtată cu reporterii “ring”, spune răspicat: “ Eu, ca român, spun că trebuie să promovăm o masonerie pe înţelesul românilor. Chiar am lansat un program: acela al unei masonerii de fundament creştin-ortodox. (…) În lăcaşurile de cult româneşti găsim foarte multe simboluri masonice. Şi, atunci, sigur că am mers pe ideea de a promova această masonerie pe care să o înțelegem noi, românii, majoritar creştin-ortodocşi”.

“Este absolută nevoie de prezenţa unei feţe bisericeşti într-o lojă”
Pentru că a venit vorba despre apropierea masoneriei de Biserica Ortodoxă, l-am întrebat tranşant pe Marele Maestru Dănacu dacă sunt şi preoţi în lojile masonice. “Sunt!”, a venit prompt răspunsul. Şi a urmat o surprinzătoare completare: “Ştiţi când îşi va reveni francmasoneria? Masoneria îşi va reveni şi va reintra pe făgaşul normal când în loji vor fi cât mai mulți preoţi. Şi ştiţi de ce? Pentru că una dintre cele trei mari lumini ale francmasoneriei pe care noi depunem jurământul este Sfânta Biblie, deschisă la Evanghelia după Ioan. Se şi rostesc primele cuvinte: «La început a fost Cuvântul». Şi atunci, dacă Biblia este Cartea cea mai completă, atunci această Carte trebuie să fie bine înţeleasă de un iniţiat. Şi ca să fie foarte bine înțeleasă de un iniţiat, este absolută nevoie de prezenţa unei feţe bisericeşti într-o lojă. Ca să ajute în dezbaterile noastre. Pentru că în lojă vin oameni de culori diferite, de vârste diferite, de profesii diferite. Şi nu știm câţi au timp să citească Biblia”.

“Patriarhul cunoaşte… fenomenul masonic”
La fel de tranşant l-am întrebat (mai ales pentru ca au existat voci, comentarii, bârfe) dacă patriarhul Daniel este mason sau are vreo legătură anume cu masoneria. Surprinzător, răspunsul nu a fost un “Nu” categoric.

A fost un răspuns diplomatic/discret: “Cunoaşteţi regula care spune că nu poți să zici despre cineva că este mason până nu ai consimțământul lui. Pot să vă spun însă că patriarhul cunoaşte fenomenul masonic. Şi să ştiţi că toţi îl cunosc”, concluzionează Marele Maestru mason, fără să precizeze dacă prin toţi înţelege “toţi preoţii”, “toţi înalţii ierarhi” sau, în general, “toţi mai-marii”… din societatea românească.

Pr. C. Stoica: “Poziţia Sfăntului Sinod din 1937 este neschimbată”
L-am informat şi pe parintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvant al Patriarhiei, pentru a afla un punct de vedere cu privire la demersul şi declaraţiile Marelui Maestru Dănacu cu privire la relaţia dintre Masonerie şi ortodoxie. Părintele Stoica a fost şi domnia sa la fel de tranşant ca şi Marele Maestru mason, spunand: “ Poziţia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe de prin anii 1937 cu privire la masonerie este astazi neschimbată”. Care să  fie acestă poziţie a BOR cu privire la masonerie? Am găsit pe internet pe site-ul/blogul “bisericasecreta.wordpress.com”  un text de-a dreptul înfricoşător, demn de anii aceia tulburi dintre cele două războaie modiale, ani care, din păcate, au adus şi Romaniei multă dezbinare, multă prigoană  şi, din pacate, mult sange.  Textul găsit de noi se află la urmatoarea adresă: http://bisericasecreta.wordpress.com/2007/04/15/pozitia-oficiala-a-bisericii-ortodoxe-romane-fata-de-francmasonerie/.  Publicăm textul şi în COPIE (INTEGRAL), sub rezerva că nu este un text official şi, tocmai de aceea, aşteptăm textul official al BOR (promis de părinte Stoica). Totuşi,dacă textul  este/ar fi adevarat, chiar să nu se fi schimbat, din 1937 încoace,  nimic. CHIAR NIMIC?!…

“Dacă Biblia este Cartea cea mai completă (…), atunci această Carte trebuie să fie bine înţeleasă de un iniţiat. (…) Este absolută nevoie de prezenţa unei feţe bisericeşti care să ajute (…) în dialogul pe care noi îl avem în Lojă. Pentru că în Lojă (…) nu știm câţi au timp să citeasca Biblia.”, VIOREL DĂNACU, Mare Maestru

“E inadmisibil ca în 25 de ani să nu avem un templu masonic în Bucureşti. Ştiţi unde se duc oamenii din corpul diplomatic acreditaţi în capitala noastră? La Budapesta se duc la ținută (n.r. – pentru a participa la ritual), pentru că în Bucureşti nu au găsit un templu masonic.”, VIOREL DĂNACU, Mare Maestru Mason

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

0 thoughts on “Lovitura de graţie din partea Patriarhului DANIEL: “Masoneria este satanistă şi ruptă de HRISTOS! Sunt anatemizaţi!””

  • George Bln says:

    Opinia noastra referitoare la templul masonic si la marea moschee este ca in bancul cu fabrica de biciclete de la Tohan din perioada de dinainte de ’89: oricat te-ai stradui sa faci altceva, tot tancuri iese.

    Adica oricat s-ar stradui altii sa faca ceva masonic sau islamist, in final tot catedrale crestin-ortodoxe vor iesi pentru ca Romania este gradina Maicii Domnului si Maica Domnului nu lasa buruinile sa creasca: din cand in cand le pliveste.

    Aratati-ne un politician caruia ii va fi bine dupa ce a facut rau tarii. Dumnezeu nu ramane dator nimanui.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>