Am gasit distribuit pe Facebook urmatorul articol foarte interesant din Ziarul Ring: concluzia este ca masonii nu au nicio sansa la mantuire, ajungand inca din viata asta in iad, deoarece  cum spune Sf Ciprian al Cartaginei Cine nu are Biserica drept mamă, nu-L are nici pe Dumnezeu drept Tată şi în afara Bisericii nu există mantuire”.

S-a decis să aducă în lumină lumea (până acum discretă) a celor care se închină “Luminii” (sic!) şi “Marelui Arhitect al Universului” nu numai pentru că el crede că “este inadmisibil ca, după 25 de ani, să se vorbească în continuare că masoneria este cu Satana”. Marele Maestru Viorel Dănacu s-a hotărât să vorbească mai ales pentru că vrea ca lumea să afle despre programul său de promovare a unei masonerii autentic româneşti. A unei masonerii de fundament creştin-ortodox.

A fost prezentat, săptămâna trecută, în “ring” ca masonul care s-a decis să rupă tăcerea. Marele Maestru Viorel Dănacu a fost invitat, ieri, la “ring TV”. Nu a venit cu mâna goală, ci împreună cu domnul Mircea Deaca, un alt Mare Maestru celebru, dar şi însoţit de cărţi şi documente (inclusiv filmate) edificatoare. Ceea ce lasă să se înţeleagă şi din cartea sa “Francmasoneria aşa cum a fost”, M.M. Dănacu, într-o discuţie purtată cu reporterii “ring”, spune răspicat: “ Eu, ca român, spun că trebuie să promovăm o masonerie pe înţelesul românilor. Chiar am lansat un program: acela al unei masonerii de fundament creştin-ortodox. (…) În lăcaşurile de cult româneşti găsim foarte multe simboluri masonice. Şi, atunci, sigur că am mers pe ideea de a promova această masonerie pe care să o înțelegem noi, românii, majoritar creştin-ortodocşi”.

“Este absolută nevoie de prezenţa unei feţe bisericeşti într-o lojă”
Pentru că a venit vorba despre apropierea masoneriei de Biserica Ortodoxă, l-am întrebat tranşant pe Marele Maestru Dănacu dacă sunt şi preoţi în lojile masonice. “Sunt!”, a venit prompt răspunsul. Şi a urmat o surprinzătoare completare: “Ştiţi când îşi va reveni francmasoneria? Masoneria îşi va reveni şi va reintra pe făgaşul normal când în loji vor fi cât mai mulți preoţi. Şi ştiţi de ce? Pentru că una dintre cele trei mari lumini ale francmasoneriei pe care noi depunem jurământul este Sfânta Biblie, deschisă la Evanghelia după Ioan. Se şi rostesc primele cuvinte: «La început a fost Cuvântul». Şi atunci, dacă Biblia este Cartea cea mai completă, atunci această Carte trebuie să fie bine înţeleasă de un iniţiat. Şi ca să fie foarte bine înțeleasă de un iniţiat, este absolută nevoie de prezenţa unei feţe bisericeşti într-o lojă. Ca să ajute în dezbaterile noastre. Pentru că în lojă vin oameni de culori diferite, de vârste diferite, de profesii diferite. Şi nu știm câţi au timp să citească Biblia”.

“Patriarhul cunoaşte… fenomenul masonic”
La fel de tranşant l-am întrebat (mai ales pentru ca au existat voci, comentarii, bârfe) dacă patriarhul Daniel este mason sau are vreo legătură anume cu masoneria. Surprinzător, răspunsul nu a fost un “Nu” categoric.

A fost un răspuns diplomatic/discret: “Cunoaşteţi regula care spune că nu poți să zici despre cineva că este mason până nu ai consimțământul lui. Pot să vă spun însă că patriarhul cunoaşte fenomenul masonic. Şi să ştiţi că toţi îl cunosc”, concluzionează Marele Maestru mason, fără să precizeze dacă prin toţi înţelege “toţi preoţii”, “toţi înalţii ierarhi” sau, în general, “toţi mai-marii”… din societatea românească.

Pr. C. Stoica: “Poziţia Sfăntului Sinod din 1937 este neschimbată”
L-am informat şi pe parintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvant al Patriarhiei, pentru a afla un punct de vedere cu privire la demersul şi declaraţiile Marelui Maestru Dănacu cu privire la relaţia dintre Masonerie şi ortodoxie. Părintele Stoica a fost şi domnia sa la fel de tranşant ca şi Marele Maestru mason, spunand: “ Poziţia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe de prin anii 1937 cu privire la masonerie este astazi neschimbată”. Care să  fie acestă poziţie a BOR cu privire la masonerie? Am găsit pe internet pe site-ul/blogul “bisericasecreta.wordpress.com”  un text de-a dreptul înfricoşător, demn de anii aceia tulburi dintre cele două războaie modiale, ani care, din păcate, au adus şi Romaniei multă dezbinare, multă prigoană  şi, din pacate, mult sange.  Textul găsit de noi se află la urmatoarea adresă: http://bisericasecreta.wordpress.com/2007/04/15/pozitia-oficiala-a-bisericii-ortodoxe-romane-fata-de-francmasonerie/.  Publicăm textul şi în COPIE (INTEGRAL), sub rezerva că nu este un text official şi, tocmai de aceea, aşteptăm textul official al BOR (promis de părinte Stoica). Totuşi,dacă textul  este/ar fi adevarat, chiar să nu se fi schimbat, din 1937 încoace,  nimic. CHIAR NIMIC?!…

“Dacă Biblia este Cartea cea mai completă (…), atunci această Carte trebuie să fie bine înţeleasă de un iniţiat. (…) Este absolută nevoie de prezenţa unei feţe bisericeşti care să ajute (…) în dialogul pe care noi îl avem în Lojă. Pentru că în Lojă (…) nu știm câţi au timp să citeasca Biblia.”, VIOREL DĂNACU, Mare Maestru

“E inadmisibil ca în 25 de ani să nu avem un templu masonic în Bucureşti. Ştiţi unde se duc oamenii din corpul diplomatic acreditaţi în capitala noastră? La Budapesta se duc la ținută (n.r. – pentru a participa la ritual), pentru că în Bucureşti nu au găsit un templu masonic.”, VIOREL DĂNACU, Mare Maestru Mason

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.