Lee Kuan Yew (1923-2015) este unul din cei mai de succes politicieni ai secolului XX. În perioada conducerii sale, statul sărac Singapore, situat între doi giganți ai Asiei: Malaezia și Indonezia, s-a tranformat într-una din cele mai înalt dezvoltate țări nu doar din Asia, dar și din întreaga lume.

Cele mai mari realizări ale lui Lee în calitate de prim-ministru au fost: eradicarea corupției, reforma judiciară, atragerea investițiilor, lichidarea șomajului, reforma educațională, dar și crearea companiilor de stat.

LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI

Una din cele mai renumite afirmații ale șefului de stat era: ,,Dacă doriți să eradicați corupția, trebuie să fiți pregătiți să vă trimiteți în închisoare prietenii și rudele.” Și într-adevăr, pentru prosperitatea statului Lee nu ierta pe nimeni. Pentru luare de mită, instanța de judecată a trimis la închisoare câțiva miniștri.

Unul din aceștia era un prieten apropiat al prim-ministrului. Fără ”cumătrism”. Dacă ai încălcat legea – vei răspunde pentru asta.

Pentru ca tentația să fie mai mică, oficialilor din Singapore li s-au majorat salariile. În țară a fost organizată o rețea mass-media independentă. Aceasta a devenit a patra putere a țării. Ea urmărea cu atenție finanțele oficialilor, precum și a rudelor și apropiaților acestora.

Dacă se afla că cineva din ei cheltuie mai mult, decât câștigă, această persoană putea pierde totul: și locul de muncă, și scutirile. În plus, cei corupți erau obligați să achite o amendă usturătoare – aproximativ 100.000 de dolari.

SISTEMUL PENITENCIAR DUR

Conducerea lui Lee Kuan Yew întotdeauna a avut un caracter dur, care a influențat și sistemul penitenciar. Nivelul pedepsei cu moartea în această țară este mai înalt, decât în restul lumii. De regulă, prin spânzurare sunt pedepsiți traficanții de droguri și criminalii. În Singapore există și acum pedeapsa de bătaie cu bețele.

Apropo, majoritatea cetățenilor sunt de acord cu ea. În plus, există un sistem de amenzi mari și perioade lungi de detenție pentru infracțiuni relativ ușoare.

ATRAGEREA INVESTIȚIILOR STRĂINE

O altă problemă: de unde să ia finanțe statul, care importă chiar și apa potabilă? Nu are resurse naturale, iar agricultura și industria sunt foarte slab dezvoltate. Sunt necesare investiții străine. Faptul că în anul 1960 China s-a închis pentru investiții străine a fost în favoarea statelor Singapore, Coreea și Hong Kong, care au obținut o posibilitate de dezvoltare.

Lee Kuan Yew scria, că guvernul lui a făcut tot posibilul pentru ca companiile vestice să observe țara lor. În acest stat insular mic au fost create toate condițiile pentru ca companiilor străine să le fie convenabil să investească aici banii. Toți beneficiau de avantaje: investitorii aveau forță de muncă ieftină, iar statul obținea locuri noi de muncă și bani. Fără nici o implicare a guvernului.

POLITICA ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI

,,Era foarte important să ne învățăm copiii să gândească”, – spunea Lee Kuan Yew. Pentru el, scopul de a crește o nouă generație de oameni, care vor gândi și lua decizii de sine stătător, a devenit cel mai important. Crearea specialiștilor în domeniul tenologiilor moderne era o prioritate.

Cu timpul, tinerii cetățeni au preluat experiența angajatorilor străini și au început să concureze cu ei pe piața internațională. În scurt timp, Singapore a devenit unul din principalele centre de producere a utilajelor electronice.

CREAREA COMPANIILOR DE STAT EFICIENTE

,,Singapore Airlines” este printre primele companii de stat, create în Singapore. Scopul de bază a fost de a face zborul cât se poate de confortabil. Totul a fost gândit până la cele mai mici detalii: de la scaune până la căști. În prezent, această companie este considerată una din cele mai bune din lume.

Timp de 30 de ani, Lee Kuan Yew a transformat Singapore dintr-o țară din ”lumea a treia” în cel mai dezvoltat stat din lume.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.