Stimată redacție,

crizanteme

crizanteme din Rasuceni


Toamna este sezonul crizantemei, o floare cu multe calități, un panaceu natural. Eu am foarte multe plante pe care le cultiv numai în ghivece mari, ca atunci când vine frigul să le pot duce la adăpost. Astfel pot beneficia mai mult timp de ele, până după sărbătorile de iarnă, ca medicament natural.

Crizantema simbolizează splendoarea, puterea, longevitatea, sănătatea şi sentimentele profunde. Petalele conțin multe elemente minerale: potasiu, magneziu, seleniu, zinc, necesare pentru buna funcționare a organismului, în special a sistemului nervos. Planta conține vitamine mai ales vitamina C. Calitățile terapeutice ale florilor de crizantemă se bazează pe conținutul ridicat de uleiuri eterice care întăresc sistemul imunitar şi acționează favorabil asupra sistemului nervos.

Combate insomnia punând o vază cu flori lângă pat înainte de culcare (flori proaspete). Se amestecă petale de crizantemă şi se ține o floare uşor apăsată pe frunte, câteva minute.

În dureri reumatice, artroză şi poliartrită se aplică pe articulațiile bolnave petale de crizantemă macerate 7 zile în ulei nerafinat.

În hipertensiune se aplică pe zona pulsului de la încheietura mâinii comprese cu ulei de crizantemă. Deasupra se înfăşoară și leagă o folie.

În guturai, pe zona dintre buza de sus şi nas, se aplică petale înmuiate în ulei de floarea-soarelui timp de 3-5 ore, care se prind cu leucoplast.

Creşterea imunității în profilaxia afecțiunilor rinichilor şi sistemului urinar. O linguriță cu petale mărunțite se infuzează în 250 ml apă fierbinte. Când temperatura ajunge la 40 grade Celsius, în ceai se pun 7-10 boabe de struguri striviți şi o linguriță de miere. Se beau 2 căni pe zi. Are un efect diuretic foarte bun.

Curățarea organismului, în special a ficatului, de toxine. Se amestecă o linguriță şi jumătate petale de crizantemă şi flori de tei care se infuzează timp de 25 de minute având efect diuretic şi sudorific.

În caz de avitaminoză, anemie, suprasolicitare fizică şi psihică şi imunitate scăzută este bună o delicioasă salată preparată din: mere, pere, portocale tăiate cubulețe, petale de trandafir şi crizantemă, stropite cu zeamă de lămâie. Se amestecă totul cu miere sau dulceață de căpşune. Tăiate mărunt, petalele de crizanteme de diferite culori se pun în supe şi ciorbe, în salate şi ghiveci, dând savoare.

Eu şi familia mea apelăm la ajutorul naturii de peste 35 de ani. Nu m-am tratat niciodată după ureche. Nu prea am încredere în medicina alopată, dar nici nu am folosit plantele la întâmplare, fără să am cunoştințele necesare. M-am documentat şi am experimentat. Am învățat să fiu propriul meu medic şi  că toate afecțiunile apar din cauza stresului. Aşa că am început să-mi tratez prima dată starea emoțională. Trandafirul, regele florilor, e şi cel al acestui tratament. Ceaiul pe care-l folosesc mă încarcă mereu cu energie pozitivă, îmi alungă gândurile negre, mă face să gândesc numai pozitiv şi mă face mult mai optimistă. Pun petale în apă rece de seara, dimineața îmi spăl fața; pe lângă faptul că este un bun antibiotic natural, apa de trandafiri face tenul moale şi catifelat. Aveam un păr foarte gras, iar spălându-l des, cădea şi era firav. Timp de 6 luni, săptămânal, m-am limpezit după spălat cu infuzie din: lemnul domnului, salvie, rozmarin, urzică şi brusture (ajută la creşterea părului). Am scăpat de părul gras, firul este mai viguros, este mult mai des.

Băieții mei aveau pe mâini negi, iar nora mea o pecingine. I-am tratat cu latexul de la smochine verzi şi rostopască şi nu le-a rămas niciun semn. Soțul a scăpat de ciroză hepatică folosind armurariu, pe care îl cultivăm în afara curții, fiind  o plantă înaltă şi cu țepi. Mânca 3 lingurițe pe zi de semințe măcinate proaspăt. Noi îl folosim şi ca prevenție, deoarece întăreşte sistemul imunitar.

Locuim într-o zonă nepoluată, pe malul râului Cîlnişte, iar pe celălalt mal este pădurea de unde culegem unele plante, de exemplu măceşe, porumbe, păducel etc. Astfel, pentru orice afecțiune, apelez la plante, iar la vârsta de 60 de ani am o sănătate de invidiat.  Voi reveni cu rețeta bitterului suedez. Colaboratorilor le doresc sănătate şi idei noi, iar redacției spor la muncă!

Elena Ioniță, loc. Răsuceni de Sus, jud. Giurgiu

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.