Comunitatea internationala ar trebui sa faca tot ce poate pentru ca in Siria sa se instaleze pacea, astfel incat „sa nu mai trebuiasca sa plece valuri, valuri de musulmani de acolo”, a declarat, duminica, la Alba Iulia, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, Andrei Andreicut, care a sustinut ca etosul Europei nu trebuie sa se schimbe.

„Vin amaratii haituiti de razboi, dar ar trebui sa se puna pace acolo la ei acasa, sa nu mai trebuiasca sa plece. Cine ar putea pune pace la ei acasa? Rusii si americanii”, a sustinut mitropolitul Andrei, prezent, alaturi de Rabinul sef, Rafael Shaffer, la o dezbatere despre „Migratia religiei sau religia migratiei”.

Mitropolitul Clujului a sustinut ca musulmanii „inca nu au ajuns la masura in care sa poata intelege democratia asa cum este ea sau cum o intelegem noi”. Ierarhul a amintit de „Primavara araba”, care a dat, in opinia acestuia, „faliment”.

„Cred ca, deocamdata, stilul lor de viata, etosul lor este altul. Nu stiu daca sunt in stare sa inteleaga democratia. Am dori, am dori, dar e greu cu ei. (…) O fi valabila democratia si pentru ei, dar eu cred ca e cam pe la mijloc raspunsul. Deocamdata, pana cand inteleg democratia, eu cred ca ar trebui sa fie si mijloace care sa ii oblige sa respecte democratia”, a declarat IPS Andrei Andreicut.

El a sustinut si ca etosul Europei nu ar trebui sa se schimbe. „Sa-i primim cu drag si pe ceilalti amarati care vin sa munceasca in Europa, dar, in acelasi timp, cred ca comunitatea internationala ar trebui sa faca tot ce poate ca acolo in Siria sa se puna pacea, in Irak sa se puna pacea si sa nu mai trebuiasca sa plece valuri – valuri de musulmani de acolo. Sa stea la casuta lor. Ca-i mai bine acolo. Cred ca aceasta ar fi solutia. Ca imbatraneste Europa si ca are nevoie de mana de munca, inca mai are si tineri pe care sa-i determine sa faca copii. Asta este. E o situatie trista”, a apreciat inaltul ierarh ortodox.

Mitropolitul a spus ca musulmanii au cate cinci, sase copii, iar crestinii cate un copil. „Si atunci, sa aiba si crestinii macar cate trei. Si atunci s-ar redresa Europa. Dar ca sa se intample lucrul acesta, este misiune si a duhovnicilor, dar e si misiunea guvernelor”, a aratat Andreicut, care a adaugat ca acestea ar trebui sa aiba mai multa grija de familiile tinere, sa le dea o bonificatie celor care au al doilea, al treilea, al patrulea copil.

„Si apoi, atunci, s-ar rezolva problema aceasta. Sigur, sa aiba grija de mamele care cresc copii, sa fie acele indemnizatii pentru copii mai mari si atunci Europa nu ar imbatrani”, a opinat ierarhul.

Acesta a subliniat ca este nevoie de educatie, dar si de coercitie. „Trebuie sa ne aparam valorile. Daca comunitatea internationala ar lua foarte in serios aceasta stare trista de lucruri, ar face in asa fel sa se termine cu razboiul in Siria. Tot zic ca vor sa termine, dar nu pun problema in serios. Sa se termine, sa nu mai plece musulmanii de acolo, aceia multi care vin apoi in Franta si fac ce fac. Sa mai stea la casa lor”, a conchis mitropolitul.

sursa

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.