O statuie din marmură albă a lui Iisus, înalt de opt metri, construită de un om de afaceri nigerian, va fi inaugurată într-un sat din sud-estul Nigeriei, o țară compusă dintr-un sud creștin și un nord musulman.

statuia lui Iisus

Statuia de 8,53 metri, numită “Iisus cel mai mare”, a fost comandată în 2013 de către Obinna Onuoha, om de afaceri bogat din Nigeria, și făcută de o companie chineză. Statuia din marmură albă de 40 de tone îl reprezintă pe Iisus cu picioarele goale, cu brațele deschise și va fi deasupra Bisericii Catolice Sf Aloysius, în satul predominant creștin din Abajah în statul Imo (Sud-Est) .

“Aceasta va fi cea mai mare statuie a lui Iisus de pe continent”, spune Obinna Onuoha, director general al unei companii nigeriene de distribuție a petrolului și gazului. “Pelerinii vor veni cu siguranță”, spune omul de afaceri de 43 de ani, care spune că nu se teme că statuia va fi atacată. “Credem că religiile pot coexista”.

Obinna Onuoha a alertat totuși poliția locală cu privire la inaugurarea statuii, programată pentru Ziua de Anul Nou, unde așteaptă o mie de oameni. Fervent catolic, omul a avut ideea de a construi acest uriaș Iisus în 1997 după o “viziune”.

Nigeria, cea mai populată țară din Africa cu cei 170 de milioane de locuitori, este împărțită de compoziția etnică și regională, între un sud mai bogat și preponderent creștin și un nord musulman foarte sărac.

Potrivit Centrului de cercetare Pew, populația nigeriană este împărțită aproape în mod egal între musulmani și creștini. În nord, insurgenții islamici din Boko Haram au ucis peste 17.000 de persoane din 2009


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.