Un nou studiu, publicat recent, arată că persoanele care beau în mod regulat sunt mai puțin susceptibile de a muri prematur decât persoanele care nu au consumat niciodată alcool. Da, ați citit corect:

Potrivit revistei Time, abținerea de la orice alcool poate duce la o viață mai scurtă decât dacă se beau moderat băuturile obișnuite.

Surprins/ă? Acest studiu foarte grav (care nu are legătură cu alte așa-numite studii) s-a concentrat asupra persoanelor cuprinse între 55 și 65 de ani și le-a studiat pe o perioadă de 20 de ani – studiul a inclus variabile complexe variind de la situația nivelul socio-economic la activitatea fizică a subiecților.

Condus de Charles Holahan, psiholog de la Universitatea din Texas, Austin, studiul a constatat ca ratele de mortalitate au fost foarte mari la cei care nu au băut o înghițitură și in randul consumatorilor de alcool grele … dar s-au redus considerabil pentru băutori moderați care nu depășesc trei pahare pe zi.

Din cei 1824 de participanți, doar 41% dintre băutorii moderați au decedat prematur, comparativ cu 69% dintre cei care nu consumă alcool. Între timp, alcoolicii grei au fost puțin mai buni decât abstinenții, cu o rată a mortalității de 60%. (!)

In ciuda riscului crescut de ciroza si mai multe tipuri de cancer – să nu mai vorbim de dependențe, accidente, să nu mai vorbim de prostiile nenumărate pe care le poți face când ești prea beat, cei care sunt puțin mai amețiți este mai puțin posibil să moară doar persoanele care rămân pe uscat.

O posibilă explicație este că alcoolul face ca activitatea socială și socială să fie esențială pentru menținerea sănătății fizice și mentale. S-a dovedit deja că persoanele care nu consumă alcool prezintă mai multe semne de depresie decât cei care frecventează barurile (probabil pentru că nu își pot îneca grijile în alcool)?

Și alte avantaje au fost recunoscute pentru consumul moderat de alcool: în special în ceea ce privește sănătatea și circulația inimii (în special vinul roșu, bogat în antioxidanți).

Este important să bem în mod responsabil. Iar acest studiu merită un toast. Sănătate!

sursa: kevenroy.ca

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.