În fiecare an circa 100.000 de olandezi abandonează religia creștină. Mai mult, populația olandeză își pierde într-un ritm accelerat interesul pentru biserică. Așa reiese din cel mai recent studiu realizat în Țara  Lalelor. Și în care parohiile sunt folosite atât pentru activități religioase, cât și pentru găzduirea de concerte, festivități și expoziții culturale. Cu numărul creștinilor în cădere liberă și cu pierderea influenței și popularității Bisericii, Olanda este țara în care, în fiecare săptămână, o biserică își închide porțile.

„Tineretul, în ansamblul său, merge mai puțin la biserică, dar cei cu adevărat credincioși sunt mai motivați și mai fideli. Educația religioasă a devenit mai deschisă, alegerea este lăsată chiar în mâinile copiilor”, explică sociologul olandez Joep de Hart, autor al unui raport intitulat ”Creștinii în Olanda”, conform Agerpres.

Dacă în anul 2002 circa 43% dintre olandezi se declarau membri ai unei comunități religioase – catolică, ortodoxă sau protestantă -, în anul 2016 acest procent a scăzut la aproximativ 31%.

Trei pătrimi dintre olandezi afirmă că sensul vieții lor nu are nicio legătură sau are una foarte redusă cu perspectiva religioasă, în timp ce două treimi dintre ei asigură că nu au deloc sau foarte puțină încredere în instituțiile religioase.

Secularizarea este un fenomen observat de decenii în Olanda. Administrațiile locale și bisericile au declarat 2008 drept ”Anul Patrimoniului Religios”, pentru a găsi cu ajutorul unui plan denumit ”Credință în viitor” o soluție pentru lăcașurile de cult închise și părăsite în fiecare an și a evita demolarea lor.

Guvernul olandez a acceptat să dea cultelor religioase un ajutor de 30 de milioane de euro pentru patrimoniul lăcașurilor de cult, dar bisericile s-au orientat și către alte activități sociale, găzduind cabinete medicale, cluburi, săli de expoziții și chiar săli de concerte, activități care nu împiedică desfășurarea slujbelor de duminică, ele desfășurându-se în celelalte zile ale săptămânii. 

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.