Controversatul proiect al legii vaccinării revine. Acesta va fi pus în dezbatere publică, la jumătatea lunii, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu, la o conferință de profil.

Apariția focarului de rujeolă din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, unde au fost confirmate 79 de cazuri este un nou argument pentru adoptarea acestui act normativ, a spus și președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

România înregistrează, de la an la an, o reducere îngrijorătoare a ratei de vaccinare a copiilor și, din acest motiv, se lucrează la elaborarea unei legi care să impună părinților obligația de a-și vaccina copii, împotriva unora dintre cele mai periculoase boli contagioase – a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

vaccin legea vaccinării

”Vedeți ce se întâmplă în jurul nostru? Avem cazuri de difterie pentru prima dată chiar mortale, înregistrate în Europa, atât în 2015, cât și în 2016. Am avut cazuri de poliomielită în Ucraina, iar în România evoluează un focar epidemic undeva în centrul țării”, a spus Rafila, citat de Radio România Actualități.

La rândul său, secretarul de stat în Minsterul Sănătății, Victor Strâmbu, spune că ministerul a inițiat și sprijină adoptarea acestui proiect de lege.

Primele detalii despre intenția autorităților de a face vaccinarea obligatorie, au apărut în presă la începutul anului. Cele zece vaccinuri incluse în schema națională, până la 14 ani, vor deveni obligatorii. Părinții vor fi despăgubiți dacă apar efecte adverse grave, dar și sancționați dacă refuză vaccinarea.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți nevoie de ferestre și uși?

Încercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.