Cincisprezece octombrie este Ziua internațională de spălare a mâinilor. Prin care nu înțelegem: așteptați până atunci să vă lăsați labe. Acum ar fi contraproductiv! Deoarece mâinile nespălate răspândesc boli – de multe ori boli mortale.

Luați în considerare faptul că spălarea mâinilor cu săpun reduce mortalitatea infantilă pentru pneumonie (și alte boli respiratorii) cu până la 25% și pentru diaree (și alte boli intestinale) cu până la 50%. Și luați în considerare mizeria celor două boli eminamente care pot fi prevenite: omoară 3,5 milioane de oameni sub cinci ani în fiecare an. Cu alte cuvinte, îmbunătățirea igienei mâinilor este cea mai ușoară, mai ieftină și cea mai eficientă metodă de a reduce mortalitatea copiilor mici.

Spălați-vă mâinile înainte de a mânca și după ce ați fost la toaletă. Acesta este mesajul simplu al Zilei globale de spălare a mâinilor, care a avut loc pentru prima dată în 2008. Este o cauză nobila și utilă – chiar dacă este sponsorizată de unele dintre cele mai mari companii producătoare de săpun (1).

Ziua, în fiecare an, pe data de 15 octombrie, se concentrează în principal pe țările în curs de dezvoltare, cum ar fi Etiopia, Nigeria, India și Filipine, unde igiena de bază (sau lipsa acesteia) este un factor mai critic pentru a determina dacă supraviețuiește copiii decât în ​​lumea dezvoltată. Îmbunătățirea igienei mâinilor necesită o creștere a gradului de conștientizare, aplicarea presiunii de la egal la egal și o schimbare a culturii.

Dar nu numai lumea în curs de dezvoltare are nevoie de mâini mai curate. După cum arată această hartă, unele țări din Europa au și o problemă clară cu (ne) spălarea mâinilor. Harta afișează rezultatul unui sondaj Gallup din 2015. Întrebare: Vă spălați automat mâinile cu săpun și apă după ce ați fost la toaletă?

spălarea mâinilor

Cei mai curati respondenti sunt bosniacii (96%), urmati de turci (94%). Aceste scoruri mari sunt, fără îndoială, relatabile pentru wudu, procedura islamică de spălare a mâinilor (și a gurii, nărilor, brațelor, capului și picioarelor) ca mijloc de purificare rituală, de exemplu înainte de rugăciune.

Alte popoare balcanice se numără printre cele mai igienice din Europa, dar destul de puțin sub bosniaci și turci: kosovarii (fiind mai ales musulmani) au 85%, egalați de greci și urmați de români (84%), sârbi (83% și macedoneni (82%). Singurii europeni cu acest nivel de curățenie după baie sunt portughezii (85%).

Următorul lot de țări este din nou cu aproximativ 10 puncte procentuale mai mic, în zona de procente șaptezeci. Islanda, Suedia și Germania conduc lotul (78%), apoi provin Finlanda (76%), Regatul Unit (75%), Irlanda (74%) și Elveția (73%). Bulgaria (72%) este un loc relativ murdar în Balcani. Republica Cehă (71%) este mai puțin captivantă, înconjurată de murdara Europa Centrală. Și Ucraina, de asemenea, 71%, pare imaculată, în comparație cu acei ruși (relativ) murdari.

Coborându-ne la lotul de șaizeci, Polonia are cel mai mare scor (68%); urmat de Estonia (65%) și de vecinul lor relativ mai puțin murdar (63%). Franța (62%), Spania (61%) și Belgia (60%) sunt în apropiere de șaizeci. Austria (65%), înconjurată de vecini mai curați pe aproape toate părțile, poate privi în jos către Italia (57%).

Dar cine este cel mai murdar dintre ei? Surpriză, surpriză: este Olanda. În general, aceștia beneficiază de o reputație pentru ordine și curățenie, dar, după cum se dovedește, această laudă este în mare parte nemeritată. După cum arată acest sondaj, jumătate din toți olandezii nu își spală mâinile cu săpun atunci când se întorc din baie. Nicio altă țară din Europa nu se face mai rău (să fie corect: nu toate țările au fost chestionate). Se pare că olandezii ar putea beneficia de acest dispozitiv, așa cum a fost inventat de caricaturistul Gary Larson.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.