În „Jocuri populare din regiunea București”, Gh. Popescu-Județ și Gh. Găman descriu jocul astfel:

Rogojina este un joc foarte răspândit în satele din nordul Dunării începând de la Bechetu-Olteniei până la Oltenița. În diferite variante și cu melodii deosebite l-am întâlnit interpretat de dansatorii vârstnici din Bechetu, Raionul Gura-Jiului, de vârstnicii din Conțești, Pietroșani și Suhaia – Raionul Zimnicea, de tinerii din Studina – Raionul Caracal și de bătrânii din comuna Pasărea – Raionul Brănești-București.


Rogojina de la Răsuceni-Vlașca este o strânsă afinitate de familie cu jocul Cârligul din Regiunea Ploiești, iar melodia este cea a Hațeganei din Ardeal.
La joc iau parte băieți și fete.
Jocul a fost cules la data de 5 februarie 1958 în comuna Răsuceni, Raionul Drăgănești (Vlașca), de la tinerii și bătrânii din sat adunați la horă, printre care se găseau: Damian Dumitru zis Nea Mitruș, de 50 de ani – fost vătaf de căluș în tinerețe, Marin Băjenaru-Chiriac, de 53 de ani, Mircea Crevenceanu, de 49 de ani, Stanciu Stăncescu, de 50 de ani, Мăsălan Ion, de 34 de ani, Duroiu Petre, de 33 de ani, Iorga Constantin, de 17 ani și fetele: Cristea Maria, de 26 de ani, Pietriș Elena, de 18 ani, Chiriță Elena, de 16 ani și Mironica Chiran, de 19 ani.
Muzicanți: vioristul Constantin Dumitru, de 32 de ani și cobzarul Stoian Lăutaru, de 42 de ani.
Jocul cuprinde două părți.
Melodia conține două fragmente.
Formația: în semicerc.
Ținuta: cu brațele pe umeri.

Sursa: Jocuri populare din regiunea București de Gh. Popescu-Județ și Gh. Găman, Ed. Muzicală a uniunii compozitorilor din R.P.R. 1961.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 89 70 10