Rata sărăciei crește constant la noi în țară. Unul din patru români trăieşte acum la limită, iar mare parte din aceste date statistice înseamnă de fapt copii neşcolarizaţi şi subnutriţi, nevoiţi să muncească pentru o porţie de mâncare.

Familia Ungureanu din comuna ieşeană Ţibana are şase copii. Trăiesc de pe-o zi pe alta din cei 600 de lei lunar pe care îi strâng din alocaţii şi diverse ajutoare sociale. Singura şansă pentru copii de a nu avea destinul părinţilor ar fi să meargă la şcoală. Dar educaţia este un lux interzis de sărăcie.

Dan Ungureanu, tată: „A plâns ea când a terminat a opta aici, n-am avut posibilitatea, dacă era posibilitate o dădeam. La prima am avut posibilităţi, am fost în prenatal, îi dădeam câte un milion pe săptămână”.

Vara, copiii lucrează cot la cot cu părinţii la câmp sau în gospodărie.

La fel de săraci sunt 4,8 milioane de români. La sate, unul din doi copii trăiește în sărăcie, iar 33 la sută, adică de peste trei ori mai mulţi decât media europeană, nu știu ce înseamnă o vacanță, mânâncă rar carne şi nu au în casă căldură sau televizor. La ţară oamenii îşi găsesc greu de lucru.

Ovidiu Tutu, asistent social: „Sunt care mai încearcă, se duc la diferite firme, îi mai trimite de la AJOFM, dar întrucât distanţa e mare, nici calificare nu prea au ei în domeniu, până la urmă renunţă”.

Mulţi însă s-au şi obişnuit să stea la mila statului şi spun că o leafă de 800 de lei pe lună şi o navetă de două ore zilnic nu merită efortul.

Doru Buzducea, președintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România: „Lucrurile sunt departe de ceea ce ce ne-am dori. Lipsesc aproape cu desăvârşire serviciile primare de prevenire a apariţiei problemelor şi patologiilor sociale la nivel comunitar, ba mai mult, lipseşte profesionistul, asistentul social din sistem, cel care este calificat”.

Regiunile cele mai expuse sărăciei sunt: nord-est cu 33% din populaţie, şi sud-est, 30%.

Marian Preda, sociolog: Una dintre marile probleme sunt familiile în care nimeni nu lucrează şi familiile cu copii şi tineri. Şi cu toate consecinţele de rigoare:se constituie o familie săracă, cu copii care la rândul lor nu ajung să meargă la şcoală şi mai departe cercul vicios se tot închide”.

La nivel teoretic, România are un proiect care îşi propune ca până în 2020 să reducă numărul săracilor cu 580.000. Deocamdată, s-a mărit doar bugetul pentru ajutoare sociale.

sursa: digi24.ro

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.