Ecologista indiana Saalumarada Thimmakka … a plantat 384 de copaci de ficus (banyan) de-a lungul unui drum de 4 km in Karnataka.

Thimmakka este o localnica din satul Hulikal langa Magadi taluk din Ramanagar, districtul Karnataka. Nu a mers deloc la scoala  si a lucrat cu muncitor necalificat intr-o cariera din apropiere.  A fost casatorita cu Chikkaiah, ce era vacar, dar din nefericire nu au avut impreuna copii. Se zice ca Thimmakka a inceput sa planteze copacii banyan in loc de copii. Numele Saalumarada (= a sirului de copaci in limba Kannada) i s-a dat din cauza lucrarii pe care a facut-o.
Saalumarada Thimmakka

Copacii Ficus (banyan) sunt numerosi langa satul in care locuia Thimmakka. Thimakka si sotul ei au inceput sa altoiasca puieti din acesti copaci. Zece puieti au fost altoiti in primul an si i-au plantat pe o distanta de 4 kilometri langa satul apropiat, Kudoor. Cincisprezece puieti au fost plantati in al doilea an si 20 in al treilea an. Si-a folosit putinele sale resurse pentru a planta acesti pomi. Cuplul a carat patru galeti de apa pe o  distanta de patru kilometri pentru a uda puietii. De asemenea, i-au protejat de pascutul vacilor imprejmuindu-i cu arbusti cu ghimpi.

Puietii erau plantati mai ales pe durata anotimpului musonic astfel incat aveau suficienta apa de ploaie pentru a creste. Pana la instalarea musoanelor urmatoare  puietii prinsesera radacina. In total, 384 pomi au fost plantati, si intreaga lor valoare a fost evaluata la 22000 dolari SUA. Acum administrarea acestor pomi a fost preluata de Guvernul din Karnataka.

 

Thimmakka a castigat Premiul National Citizen al Indiei si, de asemenea, exista o organizație de mediu din SUA, numit după ea – Resursele Thimmakka pentru Educație pentru Mediu

Jos palaria! Pe cand urmam si noi exemplul ei?


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.