Saalumarada Thimmakka

Saalumarada Thimmakka

Ecologista indiana Saalumarada Thimmakka … a plantat 384 de copaci de ficus (banyan) de-a lungul unui drum de 4 km in Karnataka.

Thimmakka este o localnica din satul Hulikal langa Magadi taluk din Ramanagar, districtul Karnataka. Nu a mers deloc la scoala  si a lucrat cu muncitor necalificat intr-o cariera din apropiere.  A fost casatorita cu Chikkaiah, ce era vacar, dar din nefericire nu au avut impreuna copii. Se zice ca Thimmakka a inceput sa planteze copacii banyan in loc de copii. Numele Saalumarada (= a sirului de copaci in limba Kannada) i s-a dat din cauza lucrarii pe care a facut-o.
Saalumarada Thimmakka

Copacii Ficus (banyan) sunt numerosi langa satul in care locuia Thimmakka. Thimakka si sotul ei au inceput sa altoiasca puieti din acesti copaci. Zece puieti au fost altoiti in primul an si i-au plantat pe o distanta de 4 kilometri langa satul apropiat, Kudoor. Cincisprezece puieti au fost plantati in al doilea an si 20 in al treilea an. Si-a folosit putinele sale resurse pentru a planta acesti pomi. Cuplul a carat patru galeti de apa pe o  distanta de patru kilometri pentru a uda puietii. De asemenea, i-au protejat de pascutul vacilor imprejmuindu-i cu arbusti cu ghimpi.

Puietii erau plantati mai ales pe durata anotimpului musonic astfel incat aveau suficienta apa de ploaie pentru a creste. Pana la instalarea musoanelor urmatoare  puietii prinsesera radacina. In total, 384 pomi au fost plantati, si intreaga lor valoare a fost evaluata la 22000 dolari SUA. Acum administrarea acestor pomi a fost preluata de Guvernul din Karnataka.

 

Thimmakka a castigat Premiul National Citizen al Indiei si, de asemenea, exista o organizație de mediu din SUA, numit după ea – Resursele Thimmakka pentru Educație pentru Mediu

Jos palaria! Pe cand urmam si noi exemplul ei?

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

0 thoughts on “Saalumarada Thimmakka”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>