Instituţiile din administraţia publică ar putea folosi un sistem de operare pe calculator realizat de români. Un grup de IT-işti din Cluj a lansat două sisteme de operare bazate pe platforma Linux, care pot fi utilizate gratuit.

Ideea de a crea astfel de sisteme de operare a apărut în urmă cu patru ani, la Cluj-Napoca, iar acum s-a materializat şi astfel a luat naştere un produs sută la sută românesc. Ei au lansat cele două sisteme de apărare, unul dintre ele numit Kogaion, adresat utilizatorului de rând, dar care poate fi folosit şi în administraţia publică şi în instituţiile de învăţământ.

Al doilea sistem, Argent, vizează securitatea naţională şi poate fi folosit de instituţiile din domeniul apărării, cum ar fi Ministerul Apărării, cel de Interne, dar şi STS, SRI.

IT-ştii clujeni vor prezenta noile sisteme de operare Guvernului și instituţiilor din administraţia publică, pentru a le testa. Aceştia sunt siguri că insitituţiile vor fi interesate de produsul creat de ei, mai ales că noile sisteme le-ar putea înlocui pe cele care există acum pe calculatoare.

Tinerii lucrează în prezent şi la un al treilea sistem, numit Argos, gândit pentru tablete şi telefoane mobile.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.