Un profesor pensionar de 87 de ani, fost deţinut politic, a donat 21.000 de euro pentru ca spitalul din Slatina să cumpere incubatoare pentru bebeluşii născuţii prematur. Bărbatul a trăit mult timp în Anglia, unde a predat limba engleză, dar după Revoluţie a revenit în ţară. Impresionat de problemele pe care le au spitalele, bătrânul a vrut să ajute.

Ion Mihai Giuran are 87 de ani şi locuieşte într-un apartament modest din Slatina. A plecat în Anglia în anii 70, după ce 14 a stat în temniţele comuniste. De curând a vândut şi casa de peste hotare, iar banii i-a donat spitalului din Slatina.

Ion Mihai Giuran: „Dumnezeu apreciază întotdeauna oamenii care fac bine, care sunt buni cu alţii… M-am gândit că am văzut atâtea apeluri la televizor, ajutaţi copiii, că mor copii”.

A contactat conducerea spitalului şi s-a oferit să doneze 21.000 de euro pentru achiziţionarea a două incubatoare.

Cătălin Pătru- director medical la Spitalul Judeţean Slatina: „Aceste două dispozitive medicale sunt extrem de utile în special în cazul copiilor născuţi înainte de termen sau al copiilor care la naştere. Au malformaţii şi probleme severe. Şi pe această cale, transmitem aprecierea noastră şi aprecierea noastră pentru gestul făcut”

Secţia de neonatologie mai avea în dotare 8 incubatoare care însă nu erau întotdeauna suficiente.

Lucica Alexe – şeful secţiei Neonatologie: „Domnul profesor a făcut acestă donaţie de două incubatoare performante extrem de necesară pentru îngrijirea nou născuţilor. Este un gest de mare nobleţe Domnul profesor a văzut la tv reclamele pentru donare de bani pentru incubatoare şi a venit pe secţie şi a luat legătura cu mine „

Vestea s-a răspândit repede în tot spitalul.

Aceasta nu este prima donaţie a fostului deţinut politic. În 2002 a dăruit bibliotecii din oraş 350 de volume în limba engleză.


Un om în vârstă de 86 de ani, fost deținut politic pe vremea comunismului, a donat două incubatoare pentru spitalul din Slatina, iar economiile le donează familiilor sărace din localitate, informează Gazeta Nouă.
Mihail Giuran, un profesor care a stat 14 ani închis în închisorile comuniste, a donat cele două incubatoare în valoare de 21.000 de euro și spune că ar vrea să strângă suma necesară pentru un al treilea incubator.
Giuran a fost condamnat în 1950 pentru „uneltire împotriva orânduirii sociale”, fiind închis până în 1964. „Când să mă căsătoresc, dacă am făcut 14 ani de pușcărie. Am trecut prin 13 închisori, cel mai mult am stat la Aiud. Am fost coleg de celulă cu Radu Gyr, cel care a scris «As-noapte Iisus mi-a intrat în celulă». Am stat în pușcărie cu capii legionarilor, erau foarte credincioși. La Gherla, ne-au băgat foarte mulți într-o încăpere, nu aveam aer să respirăm, iar până dimineața foarte mulți au murit. Am supraviețuit pentru că am stat lângă ușă, care avea un gol de două degete sub ea”, a spus Mihai Giuran.
mihaill giuran spitalul din Slatina
Rănile sufletului provocate de detenție nu s-au cicatrizat, iar bătrânul izbucnește în lacrimi când vorbește despre închisorile comuniste.
În 1977, autoritățile comuniste i-au aprobat plecarea din țară, la insistențele unor prieteni englezi. „În 1977 eram în pericol să fiu rearestat. Eu am ținut corespondența cu un englez, el și cu alți prieteni americani au vorbit foarte mult de persecuția mea și m-au ajutat să plec din țară. Securitatea a aprobat în cele din urmă plecarea mea la Londra, unde am lucrat 18 ani, o perioadă foarte lungă am predat engleza. De aici îmi vine pensia”, a spus profesorul de engleză.
Deși a locuit în inima Occidentului liber, olteanul a dus dorul casei și după căderea regimului comunist, s-a întors să-și ajute semenii.
„Am ajutat la crearea unei biblioteci de limba engleză. La început am dat cele mai importante 350 de volume, apoi am cărat de la Londra tot timpul cărți. Am donat cele mai bune dicționare, cărți de literatură universală și altele”, a spus profesorul de engleză.
Deși nu are copii, Mihail Giuran a pus umărul la salvarea a sute de prunci care vor avea nevoie de aparatura donată Spitalului din Slatina.
„Este minunat să poți salva copii. Se spune că suntem țara cu o mare mortalitate în rândul nou-născuților. Oamenii cu bani ar trebui ca și ei să facă astfel de gesturi. Îmi place să fac bine și am căutat să fac bine. Dacă donezi copiilor, faci un lucru sfânt, nobil”, a spus Mihai Giuran.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.