O mica problema de logica le-a dat batai de cap adultilor, dar a fost rezolvata rapid de copii, scrie Metro.co.uk. Intrebarea este simpla: in ce directie merge autobuzul din imagine? Aparent, nu prea vezi indicii in fotografie, dar ele sunt acolo si te ajuta sa dai raspunsul.
autobuz
Este vorba despre un autobuz galben, identic la ambele capete, soferul nu se vede… pare greu, nu? La o privire mai atenta iti poti da seama ca usile autobuzului nu se vad, ceea ce inseamna ca… sunt pe partea opusa. Acest indiciu ne ajuta sa deslusim misterul.

Daca ne-am afla in Marea Britanie, soferul ar trebui sa stea in partea dreapta, opusa usilor. Asta inseamna ca autobuzul s-ar deplasa spre dreapta. In schimb, in Romania, ca si in majoritatea tarilor, volanul vehiculelor este pe partea stanga, avand usile pe partea opusa (cea pe care nu o vedem). In acest caz, mijlocul de transport se deplaseaza cu siguranta spre stanga.

Jocul a fost prezentat intr-o emisune marca National Geographic si, potrivit rezultatelor, 80 la suta dintre copii cu varste sub 10 ani chestionati, au dat instat raspunsul corect. In schimb, adultilor le-a luat mai mult sa raspunda sau chiar s-au dat batuti, noteaza Libertatea.

Cercetatorii londonezi spun ca studiul arata ca adultii si copii folosesc procese de gandire diferite. Cei mici folosesc primele indicii vizuale care le atrag atentia si, desi de multe ori dau raspunsuri gresite, sunt mult mai rapizi. Adultii iau in considrare altfel de indicii vizuale sau chiar senzoriale, poate mai complicate, care ii abat de la solutia simpla, aflata in fata lor.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 89 70 10

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.