La vârsta la care copiii de azi stau ore întregi pe iPhone sau tabletă, trăind mai mult în lumea virtuală și visând la gadget-uri scumpe sau școli afară, un băiețel de 11 ani din Botoșani are un singur vis: ca mama lui să-și găsească de lucru. Până atunci, Alex, băiatul fără copilărie, care își riscă viața și merge singur în pădure pentru a culege urzici, pe care apoi le vinde cu 2 lei punga. Astfel poate asigura mamei și fraților săi pâinea zilnică. 

Jurnaliștii de la botosaneanul.ro au prezentat povestea lui Alex, copilul în vârstă de 11 ani, din satul Blândești, care vinde urzici în Piața Centrală din Botoșani, pentru a-și ajuta mama și cei patru frați mai mici.  

 Nu se lamentează și nu cârcnește pentru ceea ce face, în dorința de a-și ajuta familia. Tatăl lui a murit acum o lună, din cauza alcoolului, iar mama a rămas fără un loc de muncă, crescându-i singură pe cei cinci copii. 

Pe 8 martie, jurnaliștii din Botoșani l-au întâlnit pe Alex în piață, în timp ce încerca să vândă patru pungi de urzici. Copilul a povestit că s-a învoit de la școală pentru a putea să vină în piață în acea zi de sărbătoare în care avea mai multe șanse să-și vândă marfa decât în orice altă zi, potrivit botosaneanul.ro. Din vânzarea urzicilor, Alex câștigă, într-o zi bună, în jur de 50 de lei, maxim 100 de lei. Bani care se împart la toți membrii familiei. Dar care, în general, ajung doar pentru mâncare.

Băiatul a mai povestit că cel mai mic dintre cei patru frați ai lui are doar opt luni și că mama lui, care a fost croitoreasă, a rămas fără loc de muncă, iar acum caută cu disperare unul.

„Cel mai mare vis al meu este să găsească mama de lucru. Acum am venit să facem bani ca să poată să se angajeze și după aceea nu mai venim. Mama a lucrat la croitorie”, a spus Alex.  

Mama copiilor se numește Ana Crăciun și locuiește în satul Cerchejeni, comuna Blândești. Poate fi contactată la numărul 0742941972

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.