Africa își începe boom-ul copilului. Patru oameni din lume din zece trăiesc pe continent înainte de sfârșitul acestui secol, potrivit unui raport publicat la data de 12 august de către Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Până în 2050, populația africană se va dubla. Aceste cifre ascund, totuși, mari disparități între regiuni și țări. De la 400 de milioane la 800 milioane până în 2050, populația Africii de Vest și de Est se va dubla, potrivit previziunilor Unicef. În mod similar, pentru Africa de Sud și Centrală. Numai Africa de Nord va începe să-și vadă populația echilibrată față de a doua jumătate a secolului ca și în Egipt sau Tunisia.

În prezent, femeile din Africa Subsahariană au cea mai mare rată a fertilității. Nigerienii sunt 170 milioane de astăzi, și vor fi 204 milioane în 2100. 

Acest boom pentru copii este atât o oportunitate, cât și un risc, potrivit Unicef. Deși este adevărat că o creștere ridicată a populației ar putea fi un avantaj economic în apariția unei baze de consum mare, rămâne faptul că aproape 47% dintre africani sunt sub vârsta de 18 ani, acești tineri care vor veni în masă pe piața muncii în câțiva ani.

Provocarea pentru continent este aceea de a controla acest boom demografic. Raportul recomandă investirea în fete și femei, în special în domeniul sănătății și educației, deoarece rata fertilității unei femei care a avut acces la educație este mai mică.

Agenția Ecofin

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 89 70 10

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.