Cei doi americani au vizitat rezervaţia de ursi în luna de miere.

Myra Chai şi Jed Castillo au decis să viziteze România, la numai câteva zile după ce s-au căsătorit, iar Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti, cea mai mare din Europa i-a impresionant foarte mult.
Cuplul din Statele Unite ale Americii a ţinut să transmită un mesaj prin care să îşi arate respectful faţă de cei care până acum au salvat peste 80 de urşi de la chinuri groaznice. „Când am aflat că România deţine un sanctuar renumit pentru urşi, am ştiut că acolo vrem să ne petrecem luna de miere. Urşii reprezintă o parte importantă a relaţiei noastre, iar Myra este îndrăgostită de aceste animale, de când se ştie. Vizita în sanctuarul Libearty a fost o experienţă revelatoare pentru noi, în care am aflat despre cruzimile la care au fost supuşi aceşti urşi şi ne-am bucurat să îi vedem că trăiesc, în sfârşit, în mediul lor natural. Deşi aceşti urşi nu se mai pot întoarce în pădure, ei se bucură de un mediu infinit mai bun decât dacă ar trăi în altă parte. Am fost norocoşi să vedem 30-40 de urşi când am vizitat sanctuarul, în luna octombrie şi, deşi efectele psihilogice ale sindromului de cuşcă sunt încă vizibile, în cazul unora dintre ei, a fost emoţionant să vedem mulţi urşi care se recuperează după torturile la care au fost supuşi“, spun americanii în mesajul lor.

Tinerii spun că vor recomanda tuturor prietenilor să vină în România şi să vadă rezervaţia. „Ne-am bucurat să aflăm despre colaborarea cu SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals), din Statele Unite, care a ajutat la venirea ursoaicei Betsy, în rezervaţie. Suntem fericiţi că, deşi am stat doar cinci zile în România, am reuşit să ne alocăm timp pentru vizita la Libearty şi le-am povestit tuturor prietenilor şi familiei noastre despre munca voastră extraordinară. Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi pentru ursuleţi şi vă asigurăm de toată recunoştinţa noastră“, au mai scris cei doi americani în mesajul lor.

83 de urşi chinuiţi ani în şir trăiesc acum liniştiţi şi ocrotiţi de lege la Zărneşti, în judeţul Braşov. Rezervaţia este cea mai mare din Europa de Est. Se întinde pe 69 de hectare şi poartă numele LiBEARty. Înfiinţarea Rezervaţiei de la Zărneşti a fost inspirată de povestea unui urs chinuit care a murit înainte să mai poată gusta savoarea libertăţii. Ursoaica Maia a fost cea care a inspirat-o pe Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei «Milioane de Prieteni», să înfiinţeze rezervaţia. În 1998, Maia era ţinută într-o cuşcă la un restaurant din Bran. Ajunsese, practic, să-şi mănânce lăbuţa. Reprezentanţii asociaţiei au tratat-o şi i-au dus mâncare în fiecare zi timp de câţiva ani. Din păcate, Maia a murit înainte să ajungă în rezervaţia care a luat fiinţă în 2005.

Animalele au bârloguri şi „piscine”, iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute. Rezevaţia este deschisă de marţi până duminică, iar turiştii o pot vizita însoţiţi de ghid. Un bilet de intrare este 40 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Rezervaţia a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase destinaţii europene de către cel mai important site de călătorii din lume, Trip Advisor. PreşedinteleTripAdvisor, Marc Charron, a trimis la Braşov un certificat de excelenţă pentru rezervaţie. Trip Advisor este pe locul 2 în lume ca şi aplicaţie pe Facebook, având peste 60 milioane de utilizatori unici pe lună. Pe site au fost postate review-uri în aproape 96% din ţările lumii.

Sursa:http://adevarul.ro

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.