Urmare a unui articol din ActiveNews scris de dna Anca Apostol, articol la care achiesam in totalitate, credem ca totusi se mai impun cateva completari:

1. Consideram ca balada Miorita nu se studiaza indeajuns in programa scolara asa ca vom depune eforturi pentru a fi studiata cat mai mult, poate in fiecare an. Problema rostului lipsa sau deturnat le intuneca mintile copiilor nostri si chiar populatiei adulte. Dar cine nu aduna cu Miorita risipeste.

2. Era de asteptat atacul asupra unuia din miturile fondatoare ale poporului roman si romanismului. E firesc ca dusmanii romanilor sa isi urmeze planurile pentru ca Insusi Dumnezeu le respecta dreptul de alegere. Doar ca va interveni atunci cand i se cere ajutorul. E un exemplu tipic de deturnare a atentiei de la adevaratele probleme: hotul care striga “prindeti hotul”. Si unii au pus botul la asta.

3. Orice sarman autor anti-miorita se face, constient sau inconstient, coada de topor impotriva padurii care l-a nascut. Iar soarta tradatorilor este cumplita. Si chiar daca ai fost nascut in alta padure, a denigra sau lupta impotriva unor valori autentice te face tradator fata de pamantul care te-a nascut.

4. Parintii si tinerii ce vor scoaterea din programa scoalara a baladei Miorita au o initiativa similara cu denigrarea profesorului de matematica de la Liceul Vianu. S-a descoperit ca la mijloc erau interese economice meschine si ca, de fapt, parintii indignati erau doar cativa cointeresati economic in daramarea unor valori autentice. Tot asemanator si initiativei anti-catedrala a formatiei Taxi si a culturnicilor asociati.

5. Atitudinea sanatoasa este de asteptare si de rugaciune pentru inteleptirea autorilor acestei initiative. Nu de dialog pentru ca nu ai ce discuta cu persoanele anti-cineva sau anti-ceva.

Dumnezeu nu ramane nimanui dator si nu lasa valorile autentice sa fie batjocorite pe termen lung.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.