Se poate spune despre văcuţe că sunt mamele surogat ale omenirii, dat fiind faptul că furnizează 90 % din cantitatea de lapte ce se consumă la nivel mondial. Cu toate acestea, puţini sunt cei care se interesează de toate lucrurile minunate de care sunt capabile, astfel că văcuţele sunt adesea asociate cu banalul şi, de ce nu, cu prostia. Haideti sa vedem daca vacile sunt inteligente:

Noi vă prezentăm câteva motive pentru a iubi văcuţele mai mult decât o faceţi:

Vacile sunt inteligente

Ideea conform căreia vacile sunt proaste este un mit. În fapt, ele sunt foarte inteligente, curioase şi au chiar o gândire critică, putând rezolva cu uşurinţă problemele. Studiile au arătat ca aceste animale domestice pot învăţa prin asociere, fiind capabile să reţină greşelile din trecut, astfel încât să le evite pe viitor. Atunci când se văd puse în faţa unor provocări, vacuţele devin foarte entuziasmate şi pulsul lor accelerează rapid. Iar când găsesc în sfârşit soluţia, par a sări în aer, strigând „am reuşit!”.

Vacile îşi amintesc orice – Dacă eşti în preajma unei vaci, poartă-te frumos cu ea, deoarece îşi va aminti cu siguranţă de tine. Vacile au o memorie foarte bună şi sunt foarte iscusite în a recunoaşte chipurile văzute anterior. În plus, aceste animale au şi memorie spaţială foarte bună, astfel că îşi amintesc pe unde se află lucruri precum apa, mâncare şi, cel mai important, viţeii lor.

 

vacile sunt inteligente

 

Vacile resimt emoţiile foarte puternic – Vacile sunt puternic influenţate de vreme, astfel că, dacă vedeţi că afară plouă şi văcuţa dumneavoastră este tristă sau că, dimpotrivă, afară e soare şi văcuţa pare să zâmbească, nu este o iluzie. În plus, după ce o văcuţă este eliberată din locul în care a stat prea mult închisă, va alerga şi va zburda în voie pe câmpie, bucuroasă fiind de ceea ce i se întâmplă. Din nefericire, văcuţele nu sunt doar vesele: e posibil să vă surpindeţi văcuţa izolată într-un colţ, pentru că nu se simte prea bine. Cel mai important este că se poate ca vaca să nu simpatizeze un anumit individ sau o altă vacă şi astfel să îi poarte mânie o perioadă luuungă de timp…

Vacile încheagă prietenii solide – Între vaci se pot lega prietenii pe viaţă, astfel că într-un grup e posibil ca două vaci să stea mai mult împreună decât cu celelalte… Aşa că şi vacile au „cel mai bun prieten”, iar dacă acesta lipseşte, nivelul stresului creşte simţitor. Aceste animăluţe domestice se ajută între ele, învaţă unele de la altele şi iau decizii bazate pe compasiune şi pe altruism.

Vacile au o ierarhie în cireadă – Poate sună puţin pueril, dar şi vacile au o ierarhie a popularităţii, precum albinuţele… Într-o cireadă există adesea acea vacă pe care o ştie toată lumea, pe care toată lumea o îndrăgeşte şi o apreciază. În plus, acea vacă este întocmai „bossul” de care ascultă toată lumea. Orice vacă ce nu ascultă de vaca-şef va fi izolată de mulţime. Ba mai mult, o nouă vacă introdusă în cireadă va trebui să treacă prin multe teste de socializare până ce va fi întru totul acceptată.

Vacile îşi iubesc enorm viţeii – Cea mai strânsă relaţie care se leagă între vaci este cea între văcuţă şi puiul ei. Vacile sunt animale materne, extrem de atente, protectoare şi iubitoare. Dacă i se permite, o văcuţă îşi va hrăni vitelul chiar şi timp de trei ani.

Vacile pot suferi enorm – Din moment ce vacile leagă relaţii atât de profunde cu puii şi cu prietenii, e normal să şi sufere enorm la pierderea acestora. Dacă unei văcuţe îi este luat puiul, aceasta va suferi zile, săptămâni, căzând într-o profundă depresie.

Vacile spun mai mult decât „muuu” – Pentru a transmite un mesaj, vacile nu spun doar „muu”, ci se folosesc de comportamentul non-verbal, adoptând diferite poziţii ale corpului şi expresii faciale. O altă modalitate de comunicare este aceea de a mima expresiile faciale ale celorlalţi. În plus, dacă o vacă se opreşte din mâncat şi începe să alerge pe câmp, şi celelalte o vor urma, acesta fiind un alt mod de a comunica între ele.

Vacile sunt iertătoare – Vacilor le place să li se ofere atenţie, să fie răsfăţate şi mângâiate, iar dacă mai sus spuneam că pot ţine mânie, menţionăm că pot fi şi iertătoare. Chiar dacă au fost tratate urât, vor ierta în final, chiar dacă poate trece destul de mult timp…

Vacile pot trăi până la 20 de ani – Dacă vacile nu sunt crescute pentru industria cărnii sau a lactatelor, atunci ele pot trăi chiar şi 20 de ani, de patru ori mai mult decât dacă ar fi folosite pentru industriile de mai sus. Vacile crescute pentru carnea lor ajung să fie sacrificate chiar şi la doi ani, iar cele pentru lapte la patru, atunci când producţia de lapte scade.

Sursa: One Green Planet si Zooland.ro

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.