În anul 1929, mai multe ziare din Statele Unite ale Americii publicau ştirea că autorităţile din Hunedoara au ridicat o statuie unui cerşetor. Motivul gestului ieşit din comun a fost faptul că hunedoreanul Hahoi Nandras, un boier devenit cerşetor, refuzase să îşi vândă votul maghiarilor la un referendum.

hohoi-2 hohoi-3În perioada interbelică, oraşul Hunedoara a ajuns cunoscut în ziarele din Statele Unite ale Americii în urma unei întâmplări petrecute în anul 1929. „Acest oraş a ridicat o statuie unui cerşetor deoarece „pentru onoarea familiei” el a refuzat să îşi vândă votul când de acesta depindea menţinerea legislaţiei Ungariei sau adoptarea celei a naţionalităţii române”, scriau mai multe publicaţii din SUA, preluând o ştire furnizată de Associated Press (AP).

Povestea cerşetorului Hahoi Nandras era prezentată pe scurt în presa americană a acelor vremuri. Potrivit jurnaliştilor, hunedoreanului ajuns cerşetor, care deţinea încă titlul de „boier”, îi fusese permis să voteze într-un referendum ce punea în balanţă menţinerea legilor maghiare cu adoptarea legislaţiei României.

Rezultatul plebiscitului a ajuns să depindă de un singur vot, iar Hohoi a fost ademenit cu bani de maghiari, dar a răspuns: „Eu trebuie să respect onoarea familiei mele. Nu îmi voi vinde votul pentru toţi banii din lume”, relatau ziarele americane.

Statuia hunedoreanului nu mai există în prezent.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.