Oricat am incerca sa nu mai mancam prajituri, tentatia exista si rezista, mai ales daca vorbim de prajituri facute acasa. Am descoperit o prajitura de care nu mai auzisem. Se numeste Nașa. Poate stie cineva de ce se numeste asa, cu toate ca dupa ce o devorezi poate sa se numeasca oricum. (Cititorii mi-au atras atentia ca se mai numeste si prajitura Rumba).

A facut-o tot doamna Ana David de la Picior de Munte, care m-a uimit inainte cu alt preparat delicios. Eu am facut pozele, prezentarea si m-am „sacrificat” sa mananc vreo 5 bucati.

Asadar, uite cum se prepara prajitura Nașa:

Blatul

12 albusuri, o cana si jumatate de zahar (375 g), o cana si jumatate de faina (masori cu aceeasi cana), 1 praf de copt, un bol cu miez de nuca (200 g), 2 foi de napolitae (pachet mare).

Se face asa: coci miezul de nuca in cuptor, apoi se zdrobesc putin, mixezi albusurile spuma, adaugi zaharul continuand sa mixezi pana se face ca o bezea adevarata care nu curge de pe paletele mixerului.

Pui nucile sfaramate, faina amestecata cu praful de copt si incorporezi usor, cu o lingura de lemn, amestecand uniform.

Torni totul intr-o tava pregatita in prealabil. Tava are 34/23 cm,in interior, dar nu este o problema daca nu ai fix aceste dimensiuni.

Nivelezi usor ca sa nu scoti aerul din albusuri si il coci in cuptorul incalzit deja.

Crema

12 galbenusuri, o cana si jumatate de zahar(375 g), 5 linguri apa, 3 sau 4 pliculete de zahar vanilat, 1 si 1/2 pachet margarina .

Incepi asa: Pui galbenusurile in vasul in care faci crema. Mixezi galbenusurile cu zaharul pana arata ca o smantana, adaugi apa, mixezi putin si vasul il pui la bain-marie continuand amestecarea(cu telul) pana se obtine consistenta unei creme.

Adaugi zaharul vanilat, amesteci si lasi la racit. Cand crema este aproape rece amesteci margarina(sa fie la temperatura camerei).

Asamblarea: foaie de napolitana, crema, blat, crema, foaie de napolitana.

Dupa ce ai asamblat-o, tine-o vreo 2 ore la frigider!

Atentie: pe foaia de la baza se pune mai putina crema pentru ca blatul cu nuca este greu.

Gata! Se poate manca. E delicioasa.

Sursa: verdeoxigen.ro

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.